Blackstenius hjälte - Arsenal vidare till Champions League-semifinal

Women's Champions League

Arsenal vände mot Bayern München i Champions League.
Stina Blackstenius blev hjälte när London-laget gick vidare till semifinal.

Jonas Eidevalls Arsenal föll mot Bayern München med 0-1 i första kvartsfinalmötet i Tyskland i Champions League, och tog under onsdagskvällen emot den tyska storklubben i returen på Emirates Stadium i norra London.

Stina Blackstenius spelade från start och fick den här kvällen utdelning i första halvlek. Stjärnan stod på rätt plats i straffområdet och nickade in ett inlägg av Katie McCabe i mål till 2-0, vilket stod sig första halvlek ut.

Arsenal höll sedan undan och vann till slut med 2-0, vilket gjorde att Jonas Eidevalls manskap blev klart för semifinal i Champions League. Segern var dock dyrköpt, då både Kim Little och Katie McCabe blev utbytta med skador. Lina Hurtig hoppade in och ersatte McCabe efter 89 minuters spel.

Samtidigt satte Arsenal ett nytt publikrekord vad gäller flest åskådare på en Champions League-match i England, då 21 307 personer följde kvällens match på Emirates Stadium.

Arsenal: Zinsberger - Maritz, Williamson, Souza, McCabe - Little, Maanum, Wälti - Pelova, Blackstenius, Foord.

Bayern München: Grohs - Rall, Viggosdottir, Kumagi, Hansen - Zadrazil, Stanway, Magull - Bühl, Schüller, Kett.