Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Intensivt spelschema för Häcken - semifinal mot Hammarby väntar på söndag

Women's Champions League

PARIS. Ingen rast och ingen ro, i alla fall inte för Häcken-spelarna.
Kvartsfinal i Champions League och semifinal i svenska cupen under samma vecka, sedan väntar landslagssamling och seriepremiär.
- Vi är i ett känsligt läge, säger Mak Lind.

Foto: Bildbyrån.

BK Häcken har spelat sin sista match i Champions League för den här gången. Drömmen om semifinal krossades på Parc des Princes på torsdagskvällen. Men lagets täta spelschema ger de chans till revansch redan på söndag. Då står Hammarby för motståndet i semifinalen av svenska cupen.

- Man tar med sig den här besvikelsen, ilskan och revanschlusten in till nästa match, säger Rosa Kafaji.

- Det klart att det är jobbigt. Det känns i kroppen. Men i slutet av dagen är match det bästa jag vet. Vi ska spela semifinal i svenska cupen, man klagar ju inte direkt, fortsätter hon.

Monica Jusu Bah klev av kvartsfinalen mot PSG med ett lindat lår. Om hon kommer kunna spela mot Hammarby återstår att se.

Annons

- Vi går från den här matchen och bara gasar in på söndag. Nu är det väldigt viktigt med återhämtning. Nu blir det isbad och det är bara att ta hand om kroppen så bra som möjligt, säger Jusu Bah efter kvartsfinalen.

Men besvikelsen kring det missade CL-avancemanget gör sig ändå påmind.

- Jag är alltid besviken efter en match som man har förlorat. Man går alltid in helhjärtat och vill vinna och jag känner en besvikelse i det. Jag tror att vi kommer samla ihop oss och prata om det som vi har varit med om, säger lagkapten Filippa Curmark.

När Häcken låg under med 2-0 mot PSG insåg huvudtränare Mak Lind att det inte skulle gå att vända underläget.

- Då behövde vi göra minst tre mål för att gå till förlängning och någonstans får man vara lite realistisk. När Monica går sönder innan 2-0-målet då börjar jag bli lite skraj och tänka att det kan bli fler (som skadar sig). Vi har ändå cupen nu men också ligan som startar väldigt snart, de ska i väg på landslag. Vi är i ett känsligt läge.

Annons

Häcken reser tillbaka till Sverige under fredagen och på lördagen åker man till Stockholm.

Kan det finnas en fördel i att matchas så pass hårt under försäsongen?
- Fördelen är att vi får ett högt tempo nu. Tempot som kommer på söndag är förmodligen lägre än det vi idag, det är jag nästan övertygad om. Att vi kommer in med det tempot i den matchen kanske hjälper oss. Det gäller också att vi är smarta i vilka spelare som är fräscha nog.

Publicerad 2024-03-29 kl 13:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto