Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

FEM SPANINGAR: "Hon visade karaktär och offrade sig"

Women's Champions League

Häcken är utslaget ur Champions League efter totalt 5-1 mot Paris Saint-Germain.
Här är Fotbollskanalens Ella Lindvalls fem spaningar från kvartsfinalen på Parc des Princes.

Foto: Bildbyrån/TV4.

TILL TONERNA AV ALLEZ FRANCE ALLEZ…
…var BK Häckens Champions League-resa över. Ju brantare Häckens uppförsbacke blev, desto mer energi fick PSG-klacken. Liksom förra matchen och som väntat på förhand fick Häcken det otroligt tufft även på torsdagskvällen - när allt skulle avgöras.

Hur mycket Häcken än trodde på det, hur mycket Filippa Curmark än offrade sig, hur många löpningar Monica Jusu Bah än tog, så räckte det inte – för PSG var ett snäpp bättre.

Anfallsduon Tabitha Chawinga och Marie-Antoinette Katoto hade varit en mardröm för nästan vilket lag som helst och för BK Häcken blev det för svårt att bemästra deras skicklighet.

Annons

KASTADE OM PÅ FLERA POSITIONER
Anna Anvegård skulle missa matchen - det stod klart på förhand. Vad som också stod klart var att Häcken behövde vinna. Trots att det inte på något sätt sprang i väg senast så behövde Häcken göra någonting annorlunda för att ha chans att vinna. På torsdagskvällen innebar det bland annat att ge andra spelare chansen.

Katariina Kosola och Clarissa Larisey fick båda utgå för att lämna plats åt Elma Junttila Nelhage och Felicia Schröder. Alice Bergström, nyförvärvet från Djurgården, ersatte Anvegård.

MATCHENS HÄNDELSE
Det var en fröjd att se Tabitha Chawinga i anfallslägen. Bollen satt som klistrad vid hennes fötter.

Hon visade redan från start i torsdagens match att hon skulle göra det svårt för Häckenförsvaret. Mycket riktigt blev det så och efter 27 minuter spelades hon fram av Marie-Antoinette Katoto och avslutade stenhårt med vänsterfoten. Skott i stolpen och in.

Annons

FRÅGETECKNET
Inför den avgörande matchen mot PSG var Häckens huvudtränare Mak Lind väldigt kryptisk i sina svar kring hur laget skulle tänka i matchen. Både spelidé och taktik mörkades - allt för att göra det så svårt som möjligt för sin motståndare. Frågan är därför hur det gick för Häcken att förhålla sig till, vad som verkade vara en noga uträknad matchplan. En fråga som bara Lind och spelarna kan svara på.

MATCHENS SPELARE
3.
Tabtiha Chawinga. Med en teknik som kan snurra upp även den bästa på läktaren visade hon åter att hon är en riktig målspruta och ett tekniskt geni. Hennes stenhårda skott spräckte målnollan.

2. Marie-Antoinette Katoto. Stjärnan var tillbaka och det med besked. Liksom Chawinga är hon ett tekniskt geni och det visade sig även mot Häcken. Hennes fotparader fick hela Parc des Princes att jubla.

Annons

1. Filippa Curmark. I en tuff match visade hon karaktär som lagkapten. Hon offrade sig gång efter annan och det syntes hur gärna hon ville se sitt Häcken i semifinal.

Publicerad 2024-03-28 kl 22:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto