Drömresultat för Chelsea - Nüsken sänkte Ajax

Women's Champions League

Chelsea körde över Ajax med 3-0.
Därmed har London-laget nu ett drömläge för att ta sig till CL-semifinal.

Chelsea - med Johanna Rytting Kaneryd från start - bortaspelade under tisdagen mot Ajax i första kvartsfinalmötet i Champions League. Chelsea var på förhand stor favorit, men var nära att få en tuff start, då hemmalaget prickade stolpen.

Men i stället för ett tidigt baklängesmål fick Chelsea fira efter 19 minuters spel.

Lauren James kom då fri i straffområdet, och rullade in kulan i nät till 1-0. Flera Ajax-spelare vinkade för offside, och slutade mer eller mindre att spela, men i slutändan blev målet godkänt efter VAR-granskning.

Chelsea fortsatte sedan att trycka på och i den 39:e minuten tryckte Guro Reiten in bollen i nät, men den gången blev fullträffen bortdömd. Två minuter senare fick Chelsea i stället in ett till godkänt mål, då Sjoeke Nüsken höll sig framme till 2-0.

I andra halvlek kontrollerade Chelsea matchen, och punkterade i den 83:e minuten tillställningen till 3-0, då Nüsken nickade in ett inlägg i mål till utökad ledning.

Chelsea har därmed nu ett bra läge för att ta sig vidare till semifinal i Champions League. Returen spelas den 27 mars i London.

För Chelseas del satt svenska målvakten Zecira Musovic på bänken hela matchen. Totalt sett blev det 74 minuter för Rytting Kaneryd på planen.

Ajax: van Eijk - Keijzer, Kardinaal, de Sanders, de Klonia - Noordam, van Gool, Yohannes - Grant, Leuchter, Hoekstra.

Chelsea: Hampton - Perisset, Carter, Buchanan, Charles - Rytting Kaneryd, Cuthbert, Leupolz, Reiten - Nüsken, James.