Rolfö stor matchhjälte - sköt Barcelona till Champions League-final

Women´s Champions League

Barcelona var pressat inför returmötet med Chelsea.
Då klev Fridolina Rolfö fram och fullbordade vändningen med sitt 2-0-mål.
Ett mål som innebär att laget är laget klart för Champions League-final.

Barcelona kom till London och Stamford Bridge med ett tufft utgångsläget inför returmötet med Chelsea. Dette efter att den spanska storklubben förlorat det första semifinalmötet med 0-1 på hemmaplan.

Således var Barcelona piskat att vinna för att kunna hålla liv i drömmen om att försvara sin Champions League-titel.

Det började dock bra för gästerna som kunde spräcka nollan efter att ett avslut från Aitana Bonmati styrt via en försvarare och in bakom en chanslös Hannah Hampton i Chelsea-målet.

Bonmatis fullträff blev den första halvlekens enda och således var det förlängningsläge inför den andra halvleken.

Där åkte Chelsea sedan på en rejäl kalldusch när Kadeisha Buchanan tilldelades en rött kort efter en timmes spel, något som gav Barcelona slagläge inför avslutningen och till sist skulle utdelningen komma.

Men en kvart kvar av ordinarie tid tilldelades gästerna en straffspark. Fram stegade den svenska landslagsstjärnan Fridolina Rolfö. Från elva meter gjorde hon sedan inget som helst misstag när hon kyligt placerade in 2-0-målet, som innebar att Barcelona klev upp i en 2-1-ledning i dubbelmötet.

Efter Rolfös fullträff gjorde Chelsea det som kunde göras för att få till en slutforcering. Men det reducerade hemmalaget fick aldrig till något 1-2-mål som skulle tagit matchen till förlängning och fick i stället se Barcelona-spelarna fira på Stamford Bridge när slutsignalen till sist ljöd.

Barcelonas 2-0-seger innebär att laget nu är klart för Champions League-final där man ställs mot vinnaren av mötet mellan PSG och Lyon. För Chelseas del får man fokusera på att bryta ihop och komma igen.

En liten tröst för Chelsea var att 39 398 åskådare tog sig till Stamford Bridge för att bevittna matchen, ett nytt klubbrekord för Chelsea.

Efter matchen fick Chelsea-tränaren Emma Hayes frågor kring sina känslor efter uttåget och då sparade hon inte på kritiken mot domarinsatsen i situationen som föranledde Buchanans andra varning.

- I den andra halvleken hade vi övertaget och man kunde se att spelarna hade självförtroende. När du får ett sådant domslut mot dig finns det inget som du kan göra. Det är tillräckligt svårt när man har elva, men med tio är det i praktiken omöjligt, förklarar Hayes för The Independent och fortsätter:

- Alla vet (att vi blev rånade), till och med Barcelona sa att domaren var till deras hjälp. Jag tyckte inte att det var en frispark, än mindre ett gult kort. Jag blev förvånad när jag såg att hon skulle döma matchen, hon är känd för att dela ut enkla kort och jag tycker att det förmodligen är det värsta beslutet i Champions League-historien.

Chelsea: Hampton - Carter, Buchanan, Charles - Rytting Kaneryd, Cuthbert, Leupolz, Nüsken, Lawrence - James, Macario.

Barcelona: Coll - Bronze, Hernandez, Syrstad Engen, Batlle - Bonmati, Walsh, Guijaro - Graham Hansen, Paralluelo, Rolfö.