Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

FEM SPANINGAR: "Kanske står det skrivet att Rolfö inte ska ha en CL-titel"

Women's Champions League

TURIN. Lyon är Champions League-mästare. 
Här är Fotbollskanalens Amanda Zazas fem spaningar efter finalen. 

Foto: Bildbyrån

Barça-fansen vann läktarkampen
Barcelona var absolut svagast på plan och lyckades inte kontrollera sitt spel. Men var det någon kamp man vann så var det läktarkampen. Innan matchen var de överallt supportrarna och skanderade på Turins gator. Och under matchen slutade man aldrig heja på sina spelare och bua ut motståndarna - det kommer nog ta långt tid innan ramsorna slutar tjuta i öronen på en. 

Kanske står det skrivet att Rolfö inte ska ha en CL-titel
Fridolina Rolfös tid är inte nu - och kanske står det skrivet i stjärnorna att hon trots sin skicklighet på fotbollsplanen inte ska vinna det absolut största inom europeisk klubbfotboll. Det är Rolfös andra CL-final och antagonisten Lyon har stått för motståndet båda gångerna. Och den här förlusten kommer att kännas väldigt länge.

ANNONS

Var det någon som tvekade på Lyon?
Ja. Massor. Barcelona var förhandsfavorit och skulle vinna finalen på samma sätt som man besegrade Chelsea i fjol. Med ren utklassning - istället var det Lyon som punkterade matchen efter 30 minuter och spelade ut Barcelona - man pratar om den spanska klubbens överlägsenhet ute i Europa men faktum är att det är Lyon som är överlägset. De mesta mästarna har gjort det igen, åttonde gången gillt.

Sonia Bompastor historisk
Med risk för att konstatera det uppenbara. Lyon-coachen Sonia Bompastor är nu historisk. Hon är ensam om att både vinna en Champions League-titel som spelare och som tränare och hon var den bästa tränaren i dag. Kontrollerat från första stund till att domaren blåste av.

En final och en titel - Emma Holmgren är hundraprocentig
Emma Holmgren satt på bänken i sin första Champions League-final. Och hon är hundraprocentig för när Fridolina Rolfö var på den förlorande sidan var Holmgren på den vinnande sidan och fick fira sin första titel.

ANNONS
Publicerad 2022-05-21 kl 22:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto