Häckens knall - vände och vann mot Real Madrid

Women's Champions League

GÖTEBORG. Storpublik och Champions League på Bravida Arena.
Då vände och vann BK Häcken med 2-1 mot Real Madrid.
- Riktigt, riktigt mycket eufori, säger Rosa Kafaji i SVT.

Efter seger i premiären borta mot Paris FC tog BK Häcken under torsdagen emot den spanska jätten Real Madrid i Champions League-gruppspelet på Bravida arena.

I startelvan gjorde tränare Mak Lind en förändring när 16-årige Felicia Schröder gick in på topp i stället för Aisha Masaka. På frånvarolistan stod Elin Rubensson fortsatt uppskriven.

De första minuterna inledde Häcken på ett piggt sätt och kom till ett par halvchanser, men snabbt skulle de spanska gästerna komma att ta över kommandot. Efter en retur från Jennifer Falk tog Real Madrid också ledningen i den nionde minuten genom Signe Bruun.

I den 29:e minuten provade Anna Anvegård med avslut utifrån, men skottet vållade inga större bekymmer för bortamålvakten Misa Rodriguez. I slutminuterna av den första halvleken sköt Olga Carmona långt utifrån och bollen tog i ribban, men ställningen i paus var 0-1.

- Vi måste vara mer fokuserade och strikta i vårt försvarsspel. Och när vi kan anfalla måste vi vara mer på tårna för att göra det bättre, sa Filippa Curmark till DAZN i paus.

I den andra halvleken växlade Häcken upp och matchbilden jämnades ut. I den 59:e minuten kom också utdelningen när Rosa Kafaji kvitterade till 1-1.

Hemmalaget tog över matchen mer och mer, samtidigt som Real Madrid press bitvis avtog. I den 76:e minuten ställde Häcken om blixtsnabbt och genom ett lysande avslut från Katariina Kosola var ställningen plötsligt 2-1 på Hisingen.

Spanjorskorna var stressade och hade inte mycket att sätta emot när Häcken gick framåt. Minuter efter ledningsmålet var Anna Anvegård nära att utöka ledningen, men skottet gick strax utanför.

2-1 stod sig matchen ut och Häckens andra seger på två matcher är nu ett faktum.

Rosa Kafaji var nöjd med segern efter slutsignal.

- Fantastiskt skönt. En riktig krigarinsats i 90 minuter. Så jävla skönt bara, säger Häcken-talangen i SVT:s sändning.

- Vi var inte så jättebra i första halvlek, men vi jsuterade och blev bättre i andra. Otroligt skönt. Riktigt, riktigt mycket eufori.