Hurtig hjälte för Arsenal - sänkte Zürich med första målen i "Gunners"

Women's Champions League

Lina Hurtig gjorde sina två första mål i Arsenal-tröjan sedan flytten till London i somras.
Det kom i "Gunners" 3-1-seger mot Zürich i Champions League.

Arsenal inledde Champions League-spelet förra veckan med att krossa den regerande mästaren Lyon med hela 5-1 på bortaplan. Under torsdagen var det dags för gruppspelets andra match och denna gång väntade schweiziska FC Zürich på hemmaplan i London.

Då skulle den svenska landslagsforwarden Lina Hurtig spela en huvudroll.

Men det var Jordan Nobbs som inledde målskyttet i den 38:e minuten, när hon nickade in ett inlägg via ribban till 1-0. Sedan, åtta minuter senare, klev Hurtig fram.

I den 46:e minuten mötte Hurtig upp ett högerinlägg vid den främre stolpen och nickade in 2-0-målet med sitt första mål någonsin i Arsenal-tröjan.

Med 14 minuter kvar att spela skapade Zürich lite puls i matchen när de reducerade till 1-2 genom Seraina Piubel, men bara två minuter senare skulle Hurtig återigen se till att ge Arsenal ett försprång.

I den 78:e minuten höll hon sig framme och petade in en retur från nära håll till 3-1, efter att Zürich-målvakten Lourdes Grozondziel först räddat ett skott av Stina Blackstenius.

Matchen slutade 3-1 och Arsenal leder nu grupp C med sex poäng framför tvåan Juventus på fyra poäng, som parallellt fick med sig ett 1-1-resultat mot Lyon på hemmaplan. Vidare möts Arsenal och Juventus nästa torsdag i en tidig gruppfinal på Juventus Stadium i Turin.

Efter att Rosengård blivit överkört av Barcelona hemma på Malmö IP tidigare under torsdagen med 4-1, besegrade Bayern München Benfica på bortaplan med 3-2 i den gruppens andra match.