Ilestedt räddade PSG - besegrade Bayern München

Women´s Champions League

Paris Saint-Germain gästade Bayern München i Champions League.
Då storspelade Amanda Ilestedt mot sin tidigare klubb - 1-2 till gästerna som därmed har fördel inför returen i Paris.

Under tisdagseftermiddagen drog kvartsfinalerna i Champions League i gång på Allianz arena i München. Det är första gången som Bayern Münchens damer spelar på herrarnas hemma-arena.

Och det blev en tråkig tillställning för Hanna Glas som tidigare spelat i Paris Saint-Germain fanns med i hemmalagets startelva. Desto roligare kväll blev det för den andra svenskan på planen Amanda Ilestedt som var tillbaka i start med fransklaget efter att ha varit borta under en tid på grund av skada.

Efter knappt fyra minuter kom första chansen. Hemmalaget fick en frispark som man skickade in i straffområdet, och det blev riktigt rörigt när Barbora Votíková i PSG-buren inte kunde få ordning på bollen som till slut rensades bort.

Det tog sen inte långt tid innan nästa chans kom, men den svenska landslagsbacken, och tidigare Bayernspelaren, Ilestedt fick en fot på bollen som annars enkelt hade kunnat petas in bakom Votíková.

29-åringen var också anledningen till att hemmalaget inte tog ledningen tidigt. Svenskan var stabil i mittlåset och nekade sitt forna lag flera gånger om i de inledande femton minuterna.

Trots att Bayern börjat starkast var det ändå PSG som gjorde matchens första mål. En frispark gick till en hörna som i sin tur även i denna sekvens ledde till en rörig situation där bollen först gick i ribban för att sedan hamna vid fötterna av Marie-Antoinette Katoto som kunde dunka in bollen i nättaket.

0-1 stod sig in i halvtidsvilan.

Andra halvlek startade desto segare, och den första riktigt farliga chansen kom i den 66:e minuten. Sydney Lohmann drog till med ett stressat skott som gick stolpe ut. Bayern pressade och tryckte på och minuten senare kom nästa chans. Klara Bühl försökte sig på en kvittering och tvingade Votíková sträcka på sig för at hålla bollen utanför.

Men det handlar om att ta vara på sina chanser, och det var precis det Katoto gjorde, även denna gång på en hörnvariant. Katoto nådde högst på inslaget och mötte bollen med pannan för att sedan skarva in 0-2 bakom Janina Leitzig.

Hemmalaget ville hålla returmötet vid liv, och när man fick en frispark precis utanför straffområdet förvaltade man den väl. Bühl dundrade in bollen från 20 meter och trots att Votíková fick fingrarna på bollen var skottet alldeles för kraftigt för att hon skulle ha en chans. 1-2 och fördel PSG inför returmötet på Parc de Princes den 30:e mars.

Publicerad 2022-03-22 kl 20:37