Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Landslagssvenskorna inför CL-finalen: "Snackat om att vinna hela säsongen"

Women's Champions League

Den mesta mästaren Olympique Lyonnais mot jätten Barcelona.
Och Fridolina Rolfö ställs mot Emma Holmgren i Champions League-finalen.
- Det är lite revanschlust, säger Fridolina Rolfö till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån

Senast Olympique Lyonnais och Barcelona ställdes mot varandra i en Champions League-final var året 2019. Då vann Lyon med 4-1.  

I dag ställs de mot varandra på nytt. Men denna gång finns det också en svenska i vardera lag: Fridolina Rolfö i Barcelona och Emma Holmgren i Lyon. Och frågan är om Lyon kommer att kunna försvara sig mot den spanska jätten.

För Rolfö blir det hennes andra final någonsin - och den hon förlorade? Jo. Då stod just Lyon för motståndet när Rolfö spelade i Wolfsburg.

- De vann ju för fyra år sen - det är lite revanschlust där, så det är jättekul att det är Lyon, säger Rolfö till Fotbollskanalen och fortsätter:

Annons

- Vi ställs mot ett väldigt bra lag så det är väldigt troligt att det kan bli en väldigt jämn match. Vi spelar väldigt olika så det ska bli intressant att se hur matchbilden bli.  

Vad skulle det betyda att vinna din första Champions League-titel?
- Det är ett av de stora målen jag har haft under väldigt många år och jag har spelat en final tidigare mot Lyon och vet hur det är att förlora. Men man vill stå där som vinnare och jag hoppas att vi kan lyckas med det i år. Det känns som att vi har en väldigt stor chans att vinna men det kommer att krävas otroligt mycket från vår sida.  

Och på andra sidan kommer Emma Holmgren att sitta - för landslagsmålvakten från Uppsala blir det karriärens första CL-final.  

- Det är det största man kan göra på klubblagsnivå. Vi har snackat om att vinna Champions League hela säsongen. Det har varit målet, sen så är det klart att det känns mer ju närmare vi kommer och man får mer känslor kring det. Man vill alltid vinna stora titlar - och det här är den största.

Annons

Har ni ett mentalt övertag i och med att Barcelona aldrig vunnit?
- Det vet jag inte, men vi har en väldigt bra känsla inför matchen.

Publicerad 2022-05-21 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto