Women's Champions League

Lyon är klart för Champions League-final.
De slog ut PSG ur semin med 5-3 över dubbelmötet.
Franska storlaget kommer nu göra upp med Barcelona om titeln.

Amanda Ilestedt spelade från start för PSG när laget tog emot Lyon i returmötet av Champions League-semifinalen. Gästerna ledde sedan första matchen med 3-2, och det utökades under kvällens drabbning.

Ada Hegerberg blev matchens första målskytt efter knappa kvarten, när hon nickade in ett inlägg vid bortre stolpen. En ledning som Lyon sedan försvarade till paus.

Efter en timme spelad kom en kvittering från PSG:s Marie-Antoinette Katoto som efter en stökig situation stötte in bollen från nära håll. Det innebar 4-3 totalt och PSG hade vittring på att kunna ta matchen till förlängning.

Men i stället utökades Lyons ledning genom mittbacken Wendie Renard i den 83:e minuten. 2-1 i matchen och 5-3 över dubbelmötet blev också slutresultatet. Lyon är klart för Champions League-final. Där ställs de mot Fridolina Rolfös Barcelona, som tidigare under lördagen förlorade mot Wolfsburg, men tack vare storsegern på hemmaplan säkrades avancemang ändå.