Lyon ledde länge mot Amanda Ilestedts PSG i den första Champions League-semifinalen.
PSG kvitterade, men målet dömdes bort. Nu måste Paris vinna på hemmaplan.
Matchen slutade 3-2.

Damernas Champions League är inne i slutspelsfasen.

Under fredagen spelade Barcelona en första semifinal mot Wolfsburg på ett utsålt Camp Nou. Fridolina Rolfö startade med Barcelona mot sin gamla klubb. Matchen slutade 5-1 till hemmalaget och samtidigt slog man publikrekord, för andra gången.

Under söndagen var det åter dags för semifinal. Den här gången tog Lyon emot PSG.

I gästande Paris startade den svenska mittbacken Amanda Ilestedt och målvakten Emma Holmgren satt på bänken i vinnarlaget.

Första halvlek var mycket händelserik. Paris vann bollen och Marie-Antoinette Katoto skapade sig utrymme från Lyon-försvararen Wendie Renard. Anfallaren avslutade förbi Lyon-målvakten Christiane Endler och gav sitt PSG ledningen. Målet VAR-granskades för offside, men fastslogs senare.

I minut 22 gjorde sig PSG-målvakten Barbora Votíková skydig till en straff efter en situation med Melvine Malard. Renard klev fram och slog straffen, 1-1.

Lyon skulle även hinna ta ledingen innan första halvlek var över. Norskan Ada Hegerberg stod för ett fint förarbete innan hon assisterade Catarina Macario till 2-1.

En straff och tre mål senare blåstes första halvlek av. Men andra halvan skulle inte inledas sämre.

Lyons Malard utökade ledningen genom ett märkligt 3-1-mål. Efter en kommunikationsmiss mellan PSG-försvararen Paulina Dudek och Votíková rusade Malard fram och fick in Lyons tredje mål.

Efter en Paris-hörna i minut 55 ropade PSG-spelarna för straff. Situationen granskades och där kunde man tydligt se hur domaren skulle döma. Dudek satte 3-2 efter en straff som Endler var på. Gästerna var tillbaka i matchen.

PSG skulle senare göra 3-3, men målet dömdes bort för offside. Sedan kom inte målen lika enkelt för semifinalisterna. Paris sökte lägen att vända matchen, men Lyons 3-2-ledning stod sig matchen ut.

Efter söndagens vinst mot PSG har Lyon skaffat sig fina förutsättningar för att nå Champions League-final. Men, först måste man slå ett Paris på en hemmaplan fullpackad med hemma-fans.

Den andra semifinalen spelas 30 april.

Lyon: Endler - Carpenter, Renard, Buchanan, Bacha - Horan, Macario, Henry - Cascarino, Hegerberg, Malard

PSG: Votíková - Lawrence, Ilestedt, Dudek, Karchaoui - Fazer, Geyoro, Däbritz - Diani, Katoto, Baltimore

Publicerad 2022-04-24 kl 18:59