Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Marklund tippar: De går vidare från CL-kvartsfinalerna

Women's Champions League

Kvartsfinalerna i Women's Champions League har lottats.
Fotbollskanalens och C Mores expert Hanna Marklund tippar här vilka lag hon tror tar sig vidare.

Foto: Bildbyrån

Real Madrid-Barcelona
Jag måste väl ändå säga att det här mötet sticker ut lite extra. Att det blir ett svenskmöte mellan Kosovare Asllani (Real Madrid) och Fridolina Rolfö (Barcelona) gör det bara ännu roligare och mer intressant. Spansk fotboll är på frammarsch, vilket man ser på landslaget och på Barcelona i fjol som var outstanding i Champions League. Jag blev väldigt imponerad av hur de spelade i både anfall och försvar. Att det är ett El Clasico ger lite extra spänning, men det känns i dagsläget som att Real Madrid är en bit ifrån. Barcelona är lite för bra just nu. Man ska aldrig säga aldrig, men Barcelona är svåra att slå och ligger kvar som favoriter till att vinna hela turneringen. Dessutom är det andra klubbar (Lyon, Wolfsburg, PSG) som har större chans att rå på Barcelona än Real Madrid.

ANNONS

Bayern München-Paris Saint-Germain
Det här blir också intressant med Hanna Glas som gått från PSG till Bayern och Amanda Ilestedt som gjort vice versa. Det kommer att bli jämnare matcher här, men måste jag tippa tror jag på Bayern München.

Juventus-Lyon
Även om Juventus tar kliv är det ändå som Lyon ska ta sig vidare här. De har ett ganska stort övertag här. Även om man tycker att Lyon gått tillbaka i utvecklingen är det nog mer så att några andra lag, som Barcelona, gått förbi. Tittar man på spelarna Lyon har i truppen är de grymma.

Arsenal-Wolfsburg
En relativt bra lottning för Arsenal, men det här blir en utmaning. Sedan Jonas Eidevall tog över laget har de gjort bra resultat, men sedan kanske de inte riktigt kan utmana de bästa lagen. Jag ser ändå Wolfsburg som favorit här.

Kvartsfinalerna spelas 22 och 23 mars med returer 29 och 30 mars. Semifinalerna spelas 23 och 24 april med returer 30 april och 1 maj. Där ställs segraren i Real Madrid-Barcelona mot segraren i Arsenal-Wolfsburg, medan segraren i Juventus-Lyon tar sig an segraren i Bayern München-PSG.

ANNONS
Publicerad 2021-12-20 kl 21:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto