Rosengård illa ute i CL-gruppspelet efter ny förlust

Women's Champions League

Rosengård har fått en tuff start på Champions League.
Mot Benfica kom andra raka förlusten.

FC Rosengård föll med 2-1 mot Eintracht Frankfurt i första gruppspelsomgången av Champions League. På onsdagskvällen fick skåningarna chans till revansch då jumbon Benfica väntade på bortaplan.

Lagkapten Caroline Seger spelade från start och tog plats på det centrala mittfältet, efter att ha inlett på bänken senast.

Första halvlek var jämn och lagen turades emellanåt om att föra spelet. Däremot bjöds publiken inte på någon vidare målchanskavalad, utan ställningen var 0-0 i paus.

- Det är extremt tufft där ute. Vi måste fortsätta vara strikta i vårt försvarsspel. Med bollen måste vi ha kontroll och rörelse. Vi växte in i matchen och det är bra, sa Caroline Seger till DAZN i paus.

I början av andra halvlek tog Benfica ledningen. Jéssica Silva vann sin duell och fick ner bollen i straffområdet, varpå hon serverade Francisca Nazareth som placerade in 1-0 vid den bortre stolpen.

Men det blev inga fler mål i matchen.

Benfica vann med 1-0 och tog sin första trepoängare. För svensk del innebär förlusten att Rosengård står på noll poäng efter två matcher och därmed är man illa ute i gruppspelet.

Samtidigt under onsdagskvällen befäste Barcelona sin ledning i samma grupp efter en seger mot Eintracht Frankfurt med 3-1 på bortamark.

Benfica: Pauels - Araujo, Costa, Ucheibe, Alves - Faria, Gasper, Alidou - Silva, Nazareth, Falcón.

Rosengård: Mukasa - Öling, Obaze, Arnardóttir, Wik - Knaak, Seger, Bredgaard - Larsson, Kadowaki, Schough.