Wolji Jalal Abdulai, 18, avgjorde sent och matchen slutade 1-0.
- 1-0-vinsterna smakar extra gott, säger Elfsborgs Sebastian Holmén till Discovery.

Först 1-0-förlust mot IFK Värnamo, sedan 3-0-nederlag mot Kalmar FF.

Nu skulle Elfsborg hitta tillbaka till vinnarspåret när Halmstads BK stod för motståndet på bortaplan. Det visade sig bli en svår nöt att knäcka.

Elfsborg, som fick klara sig utan kaptenen Johan Larsson, ropade på straff tidigt i matchen. Jeppe Okkels bröt in från vänster inne i boxen och en duell med Joel Allansson uppstod. Det fanns kontakt, men domaren Joakim Östling valde att vifta avvärjande.

Efter dryga halvtimmens spel var HBK nära ett ledningsmål. Erik Ahlstrand dundrade i väg ett avslut efter ett inspel. Bollen tog i ribban och studsade sedan på mållinjen.

- Det ser nästan ut som den är bakom linjen, sa Ahlstrand i Discovery+ i paus.

Sedan fick han se reprisbilderna.

- Den verkar inte inne, sa han då.

Ställning var 0-0 i paus.

- Rätt dålig kvalitet. Om det är gräset eller vi... det är väl både och, sa Elfsborgs André Boman i Discovery+.

Elfsborg tog över spelet i andra halvlek, men hade svårt att komma till riktigt heta möjligheterna.

I slutminuterna ropade HBK på straff efter en duell mellan Erik Ahlstrand och Andri Baldursson i Elfsborgs straffområde, men Östling friade.

Elfsborg lyckades hitta ett segermål. I slutminuterna satte Wolji Jalal Abdulai, 18, dit 1-0 med ett välplacerat avslut. Det blev matchens enda mål.

Abdulai fick även rött kort. Han firade med att slita av sig tröjan och i slutskedet träffade han Andreas Johansson med en armbåge, vilket resulterade i en andra varning. Från målet till det röda kortet skilde fyra minuter.

Även HBK:s Joseph Baffoe fick rött kort i slutskedet.

Han fortsätter:

- Halmstad gör det bra och det var en klassisk höstmatch i allsvenskan. Mycket kamp och i första halvlek förlorar vi alldeles för mycket dueller. Att vinna på det här sättet visar stryka. Jag är oerhört stolt över alla. Vi krigar in i det sista och till slut får vi belöning.

Holmén var framme hos Abdulai efter det röda kortet.

- Jag sa att jag tar på mig den, säger han med ett skratt.

- Han jobbar stenhårt jämt. Han behöver finslipa på saker, men han är tuff att möta. Efter att han bankat dit den sa jag ville se honom springa de ssita minuterna. Det gjorde han, men sedan blev det som som det blev, men oavsett så är det han som skjuter dit de tre poängen.

Boråslaget hakar på i guldstriden och är nu en poäng bakom serieledande MFF. HBK parkerar på elfte plats.

Halmstads BK: Marko Johansson - Ofusu-Ayeh, Baffoe, Andreas Johansson, Olsson - Ahlstrand, Allansson, Al-Ammari, Karlsson - Mohammed, Cooper-Love.

Elfsborg: Valdimarsson - Boman, Holmén, Ibrahim, Hult - Qasem, Baidoo, Baldursson - Hedlund, Gudjohnsen, Okkels.

Publicerad 2023-09-25 kl 20:57