HBK:s domarfrustration: "Det känns åt helvete"

Förlust mot Elfsborg efter ett sent mål.
Efteråt riktade Amir Al-Ammari sin ilska mot domarteamet.
- Det känns som att de inte vågar ta de stora besluten, säger han i Discovery+.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från matchen.

Elfsborg vann mot HBK med 1-0 och hakar på i guldracet. Wolji Jalal Abdulai gjorde matchens enda mål i den 89:e minuten. Kort därefter blev han utvisad.

Efteråt rådde frustration i HBK-lägret med domaren Joakim Östling.

Amir Al-Ammari tycker att Elfsborg Jeppe Okkels skulle blivit utvisad när han drog ner Phil Ofusu-Ayeh, som inte var i närheten av bollen, i den andra halvleken. Dansken hade precis fått ett gult kort. HBK-mittfältaren tar även upp en situation när Erik Ahlstrand ropade på straff efter en duell med Andri Baldursson i Elfsborgs straffområde.

- De ska väl ha ett rött kort på Okkels. Phil är förbi honom och han drar ned honom. Jag vet inte hur det är med Eriks straffsituation, men det känns som att de (domarna) inte vågar ta de stora besluten, säger Al-Ammari i Discovery+.

Han fortsätter:

- Drar han inte ner honom där så kommer de två mot en på sidan. Det känns åt helvete att de inte vågar ta de besluten.  Då är det en annan matchbild.

Abdulais var inte den enda i matchen. I slutminuterna fick även HBK:s Joseph Baffoe syna det röda kortet.

Publicerad 2023-09-25 kl 21:52