Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AFC:s ordförande mordhotad: "Skrev att de skulle skära halsen av mig och min familj"

Allsvenskan

AFC Eskilstunas ordförande Alex Ryssholm har blivit mordhotad.
Det berättar han nu i en intervju med Fotbollskanalen.
- De hotade med att komma hem till mig och skära halsen av mig och min familj, säger Ryssholm.

Foto: Bildbyrån

AFC Eskilstunas ordförande Alex Ryssholm har fått ta emot hård kritik från inte minst supportrar till andra svenska lag för sitt sätt att driva klubben som han är ordförande i, bland annat för att gå runt 51-procentregeln, kritik som Ryssholm tidigare har svarat på. AFC, som flyttade från Solna till Eskilstuna inför säsongen och som bland annat klättrat upp genom seriesystemet genom att ta över flera föreningar, rör upp starka känslor och under våren har flera protestaktioner mot klubben genomförts av motståndarsupportrar.

Nu har Ryssholm fått ta emot ett dödshot. Inför bortamatchen mot Malmö FF den 1 juli för knappa två veckor sedan fick Ryssholm ett sms från en anonym avsändare.

ANNONS

- Jag fick ett sms från en okänd person där det stod att jag skulle lämna alla poster inom AFC, och att om jag inte gjorde det skulle de komma hem till mig där jag bor och skära halsen av mig och min familj, berättar Ryssholm för Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

- Men det värsta var att de skrev till det telefonnumret som min 89-åriga mamma använder. Det numret är registrerat på mitt namn och är inte hemligt. Så det var min mamma som fick sms:et. Jag var rädd att hon hade fått en hjärtattack när hon läste det. Hon förstod att det var någon som riktat in sig på min familj. Jag försökte säga till henne att det var ett slags skämt, att det var mina kompisar som skojade. Men jag har svårt att tro att hon tror på det. Hon är fortfarande rädd.

- Personligen är jag inte rädd. Jag har överlevt allvarligare hot i mitt liv, när jag bodde i Ryssland. Jag är inte rädd, men jag är rädd för min familj och mina barn. De är helt oskyddade mot sådana personer.

ANNONS

Har du tagit det här vidare?
- Jag har polisanmält och håller tät kontakt med polisen. Jag hoppas och tror att den som gjorde det här kommer bli tagen av polisen. Polisen jobbar hårt på det här. Jag hade kontakt med polisen så sent som tidigare i dag (läs: i går).

Det går inte att säga med säkerhet vad som ligger bakom mordhotet, men Ryssholm säger i intervjun med Fotbollskanalen att han ser allvarligt på hur AFC Eskilstuna bemöts av vissa supportrar i Sverige, och exemplifierar med hur AFC i mötet med IFK Göteborg på Gamla Ullevi i våras fick banderoller och ramsor riktade mot sig samt att flera AFC-supportrar blev attackerade i en minibuss efter matchen.

- Våra supportrar är nu rädda för att åka på bortamatcher. Vissa av de grabbarna vill nog aldrig åka på bortamatch igen. I vilken demokrati hotar, hatar och mobbar man folk? Det finns inga ord för att beskriva mina känslor. IFK Göteborg tog visserligen avstånd från det som hände, men Malmö FF låtsades som att det inte hände någonting. Man kan säga att de flörtar med huliganerna. Fortsätter det så här i fem år så kommer fotbollsarenorna förvandlas till en mötesplats för huliganer och andra negativa element. Folk kommer stanna hemma, fotbollen kommer tappa publiken, glädjen - allt som är bra med fotbollen. Det är dit som vi är på väg just nu, säger Ryssholm.

ANNONS
Publicerad 2017-07-14 kl 08:00
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto