Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
48v

AFC:s skatteskuld: Nästan 1,5 miljoner kronor

Foto: Bildbyrån.

AFC Eskilstuna har fortsatt problem med sina skatteinbetalningar.
Just nu uppgår klubbens skuld till över 1,4 miljoner kronor.

Fotbollskanalen har tidigare berättat om det faktum att en av 2017 års allsvenska nykomlingar, AFC Eskilstuna, har varit sena med sina skatteinbetalningar flera gånger om. Så sent som i maj hade skulden till Kronofogden växt till drygt en miljon kronor.

Nu har AFC, som åkte ur allsvenskan den här säsongen, återigen betalningskrav riktat mot sig. I kontakt med Skatteverket uppgår att Eskilstuna-klubben just nu har en total skuld (både aktiebolaget och föreningen) på drygt 1 450 000 kronor. Drygt 1,3 miljoner av den summan ligger hos aktiebolaget. Värt att notera där är att hela 590 000 kronor redan hamnat hos Kronofogden, och den resterande summan på nästan 800 000 kronor riskerar snart att hamna där.

Skulden som hamnat hos Kronofogden skulle varit betalt redan den 13 september, den andra den 13 oktober.

Efter att det blivit helt klart att klubben degraderats från den högsta serien sa ordföranden Alex Ryssholm att klubben satsade på att ta sig tillbaka, och att han kunde tänka sig att gå in med mer pengar i klubben.

- Vi kommer att satsa för att ta AFC tillbaka nästa år. Om det kommer behövas då satsar jag, men jag tror att vi måste bygga en självgående klubb, sa han till SVT då.

När Fotbollskanalen senare når AFC:s klubbchef och ekonomiansvarige Jose Franco är han inte orolig över situationen.

- Det är inga problem att betala det. Om inte vi får intäkter nu som ska komma in så kommer Alex (Ryssholm, ordförande) att lägga in det som aktietillskott. Så det är inga problem, säger Franco.

Vad är det för intäkter ni väntar på?
- Det är olika sponsoravtal vi har och sedan spelarförsäljningar.

Publicerad 2017-11-08 kl 13:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons