Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Aiesh missar avslutningen: "Hade mått ännu sämre om en kvalplats stått på spel"

Allsvenskan 2021-11-29 kl 11:15

GÖTEBORG. Hosam Aiesh, 26, var i allra högsta grad inblandad i IFK Göteborgs 4-0-seger mot Östersund. 
När allsvenskan avslutas nästa helg kommer han dock inte att finnas med. 
- Jag hade jättegärna velat spela den matchen, säger Aiesh till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

Hosam Aiesh och Kalpi Ouattara.

IFK Göteborg vann tryggt och säkert med 4-0 hemma mot Östersunds FK under söndagen. Nu kopplar man ett litet grepp om den åttondeplacering som innebär en extra hemmamatch i cupen nästa år.

- Alltid kul att vinna på hemmaplan med många mål, så det var jätteskönt, säger Hosam Aiesh till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Det är en svår match. Planen är rena katastrofen. Man skulle jättegärna vilja spela en fin och bra fotboll, men samtidigt måste man ha förutsättningar för det. Under de två-tre senaste hemmamatcherna har gräset absolut inte hjälpt till så mycket. Men i det stora hela så vinner vi med 4-0 och det är bra.

ANNONS

Aiesh spelade själv i Östersunds FK mellan åren 2015 och 2019. Han berättar att det är ett avsevärt mycket sämre ÖFK nu jämfört med när han lämnade klubben för två år sedan.

- Ska vi jämföra med när vi spelade i Europa så är det självklart mycket att jobba på. Samtidigt är de redan klara för superettan till nästa år, så jag tror inte att de kom hit med ett sug efter att spela fotboll. Det är vad jag tror. 

Har du kontakt med någon i laget?
- Ja, vi kan prata lite då och då. Men det är väldigt långt dit, så det är svårt att ses.

Med knappa tio minuter kvar av ordinarie speltid hamnade Aiesh i duell med Östersunds Kalpi Ouattara. På de obehagliga reprisbilderna såg det ut som att Aiesh råkade kliva på Ouattaras ben. Ivorianen vred sig i plågor och tvingades sedan till byte.

Efter matchen var Aiesh ångerfull.

ANNONS

- Jag gick in till honom direkt efter matchen och kollade läget. Det är en jätteduktig spelare, faktiskt. Jag hoppas verkligen inte att det är något, för det är en väldigt bra spelare och jag skulle absolut inte vilja förstöra något för honom, säger Aiesh.

- Samtidigt spelar vi fotboll, väldigt mycket kan hända och alla vi är i en riskzon, speciellt med tanke på det här underlaget. Man har inte kontroll på sin kropp på samma sätt.

I samband med situationen tilldelades Aiesh ett gult kort. Ett korrekt sådant.

- Det är en varning, säger Aiesh.

Varningen var mittfältarens tredje för säsongen, och därmed är han avstängd i säsongsavslutningen mot IFK Norrköping nästa helg.

Känns det surt?
- Ja, jag hade jättegärna velat spela den matchen. Men hellre så än att missa en avslutning när man verkligen ska spela om någonting. Nu har vi klarat oss och så där.

ANNONS

- Alltså, den matchen betyder jättemycket för oss, vi vill komma så högt upp som möjligt. Men samtidigt hade jag mått ännu sämre om en kvalplats hade stått på spel. Då hade man kanske inte varit lika glad, avslutar Aiesh.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto