Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK Tifo återupptar verksamheten

Allsvenskan 2015-08-26 kl 19:46

Tidigare i somras meddelade AIK Tifo att verksamheten lades på is. Nu är grupperingen tillbaka och utlovar koreografier till matcherna i den allsvenska slutspurten.

Det var i juli som beskedet kom att det inte skulle bli några organiserade koreografier vid AIK:s matcher under en tid framöver. Orsaken uppgavs vara samarbetssvårigheter med arenabolaget bakom Friends Arena, efter bland annat en husrannsakan mot ett materialförråd där polisen ska ha hittat en väska innehållande pyroteknik och en mindre mängd narkotika.

Enligt AIK Tifo tillhörde de förbjudna föremålen en person utan anknytning till gruppen, men händelsen fick ändå konsekvenser och arenabolaget sade nej till en fortsatt upplåtelse av förrådet.

"Att både sakna tillverkningslokal samt att sakna en vettig förvaring gör att vi i dagsläget känner att det är omöjligt för oss att fortsätta verksamheten. Klubbledningens ovilja att försöka hjälpa oss lösa situationen samt arenabolagets illvilja gentemot oss gör att vi känner oss tvungna att lägga verksamheten på is tills situationen är löst", skrev AIK Tifo på sin hemsida.

ANNONS

Men nu kommer beskedet att det blir en fortsättning åtminstone på kort sikt.

"Vi har tack vare privatpersoner med svartgula hjärtan tillfälligt fått hjälp med en lokal där vi kan husera säsongen ut. Detta tackar vi för. Koreografier är planerade, material är beställt och verksamheten pågår för fullt igen för att presentera koreografier som är värdiga AIK. Vi är motiverade och ser fram emot att åter färga läktarna svartgula likt vi gjort de senaste 16 åren,", skriver AIK Tifo.

Fotbollskanalen har utan framgång sökt representanter för AIK Tifo.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto