Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ajeti reagerar mot Majstorovic uttalanden: "Säger inte sanningen"

Allsvenskan

I en intervju med Fotbollskanalen berättade Bajram Ajeti om att han flaggat för Luis Pimentas arbetsmetoder till Daniel Majstorovic.
När sportchefen nu förnekar att rasism och sexism förekommit reagerar han starkt.
- Det jag är besviken på är att han inte säger sanningen, säger Ajeti till Aftonbladet.

Foto: Bildbyrån.

I samband med att Aftonbladet rapporterade om, grundat på vittnesmål från flera spelare, hur Luis Pimenta använt arbetsmetoder präglat av sexism, pennalism och rasism, berättade den tidigare BP-spelaren Bajram Ajeti i en intervju med Fotbollskanalen om sina upplevelser.

- Allt som står i Aftonbladets artikel är hundra procent rätt. Det är ett tecken på att det inte var jag som var problemet (när han lämnade klubben). Problemet var att jag sade ifrån. Jag var den enda som vågade säga ifrån, att det inte var rätt att kalla någon för neger eller att vi är tjejer och inte män och speciellt i en klubb som BP. Det är inte rätt, sa Ajeti då.

ANNONS

Ajeti berättade för Fotbollskanalen om hur han haft ett möte med sportchefen Daniel Majstorovic där han flaggat om missförhållanden, men att det blev resultatlöst.

- Jag gick dit (till Majstorovic) av två anledningar, för att några metoder var fel och att spelargruppen var missnöjd, men han sa bara att vi ska försöka lösa det. Han sa att han (Majstorovic) gillade mig som person, men han lyssnade inte på mig. 

Under gårdagen gjorde Daniel Majstorovic en intervju med Expressen där han förnekade att det förekommit rasism och/eller sexism inom klubben. Han sa samtidigt att han hade vetskap om att ordet "nigger" förekommit mot en spelare.

Uttalanden som Bajram Ajeti att reagera starkt.

- Det jag är besviken på är att han (Daniel Majstorovic) inte säger sanningen. Han säger att det inte fanns sexism eller rasism. Jag tänkte bara: “Vad är det du säger för någonting?!”, söger han till Aftonbladet.

ANNONS

Han säger till tidningen att den dåvarande assisternade tränaren Goncalo Pereira använt ordet "nigger" vid två tillfällen.

- Då tog jag ett möte med Majstorovic och sa att “vi kan inte acceptera det här längre”.

- Jag ska vara helt ärlig. Hade Majstorovic bara lyssnat en sekund så hade han sett varningssignalerna. Varför skulle jag som högt respekterad i laget och spelade varje match säga såna saker? Varför tog du mig inte seriöst?

Publicerad 2018-09-06 kl 15:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto