Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Al-Ammaris ilska: "Nu kanske domaren förstår vad jag menar"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Luke Le Roux sänkte Amir Al-Ammari - men domaren valde att fria.
Efter slutsignal var Al-Ammari både stukad och frustrerad.
- Säger studion att det är rött så borde det nog vara det, säger Blåvitt-mittfältaren till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån/Discovery+

IFK Göteborg spelade 1-1 hemma mot Varbergs Bois under söndagen. Poängtappet var Blåvitts femte i följd, och nu placerar man sig elva i tabellen.

Med från start fanns Amir Al-Ammari, som ersatte skadade Gustav Svensson. Starten var 24-åringens första allsvenska för Blåvitt.

- Jag tycker att det kändes bra. Jag fick ligga i en lite mer balanserad roll, så jag tyckte att det kändes bra, utan att vi fick i gång det spelet som vi egentligen ville. Men jag vann en del dueller och fick smälla på lite, så en godkänd startdebut, säger Al-Ammari.

Och smällde, det gjorde det åt båda håll. I den första halvleken drabbade Amir Al-Ammari och Varbergs Luke Le Roux ihop i en duell. Le Roux sträckte sig efter bollen, men träffade i stället Al-Ammaris ben. Blåvitt-mittfältaren föll till gräset, men domare Bojan Pandzic valde att fria helt och inte blåsa frispark.

ANNONS

I halvtidstudion diskuterades situationen flitigt:

- När vi får se de här reprisbilderna så ska vi vara väldigt glada över att Al-Ammari inte är skadad. Det är ett sträckt ben, sulan är först och den träffar jätteilla. För mig är det där ett rött kort, sa experten Pär Hansson i Discovery+.

Al-Ammari om situationen:

- Jag har inte sett den i efterhand, men det är ju flera som har kollat på situationen och kommit fram till mig i efterhand, som tycker att den är solklar, säger Al-Ammari.

- Studion brukar ha bra koll, så säger de att det är rött så borde det nog vara det.

När Fotbollskanalen visar Al-Ammari flera reprisbilder på situationen blir han desto säkrare på sin sak:

- Nu ser jag att jag är solklart först på bollen och att han (Le Roux) sedan kommer med sträckt fot. Det visar sig även på min fot nu, den är svullen och tejpad. När jag frågade domaren så tycker han att det är ett motlägg, men ser han de här bilderna i efterhand så kanske han förstår vad jag menar med att det var solklar frispark.

ANNONS

Och rött kort?
- Han kommer ju med sträckt ben och jag är först på bollen. Har jag mitt ben kvar i gräset där så kan det ju bli en ännu värre skada. Rött eller inte, men min första tanke är att det är minst gult.

I matchen varnades Amir Al-Ammaris mittfältskollega Simon Thern. Det gula kortet var Therns tredje för säsongen, vilket gör att han missar nästkommande match mot IF Elfsborg. Något som kan öppna för att Al-Ammari får en ny chans i startelvan.

- Det återstår att se. Jag tycker att jag gjorde en bra match i dag, men sedan är det upp till Mikael Stahre att ta ut en elva. Jag hoppas kunna fortsätta få förtroende och bygga vidare på den här prestationen, säger Amir Al-Ammari.

Publicerad 2022-05-15 kl 22:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto