Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Norlin om dystra trenden: "Vi har ett för bra lag för att inte lyckas"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Femte poängtappet i följd kom mot Varberg.
Nu vill Blåvitts Gustaf Norlin, 25, se en uppryckning till matchen mot Elfsborg.
- Vi har inte riktigt marginalerna med oss just nu, säger Norlin till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg-Varbergs Bois slutade 1-1 sedan bortalaget kvitterade relativt långt in i den andra halvleken. Blåvitt ägde matchen under långa perioder, men hade problem med effektiviteten. Bland annat Gustaf Norlin hade dubbla frilägen. 

- Otroligt besviken. Jag tycker att vi ska komma i väg med alla tre poäng och det gör vi inte. Vi sätter inte våra lägen. Jag har två hundraprocentiga målchanser och det ska vara två mål. Det kanske ska vara 3-0 i stället för 1-1. Så är det, säger Norlin till Fotbollskanalen. 

I paus ledde IFK Göteborg med 1-0 efter Hosam Aieshs ledningsmål. Ändå var man inte helt nöjda i omklädningsrummet. 

ANNONS

- Vi kände att det var ganska långsamt. Lite för många raka passningar, vilket Varberg ville att vi skulle göra, så att de kunde kliva på oss. Vi snackade om att hitta mer diagonalt. Det tycker jag att vi till viss del gör i den andra halvleken, får ett momentum, men det räckte inte hela vägen i dag, säger Norlin. 

Fick Varberg matchen dit de ville?
- Ja, det är så som jag uppfattar det också. Mycket hackigt i spelet och och många fasta situationer. De är ju bra på det så det är klart att de ska gå på det, men det är då vi behöver skruva upp tempot och nästan bosätta oss på deras planhalva. Det lyckas vi inte riktigt med i dag. 

Vad sa ni efter matchen?
- Det var jättebesviket. Vi har inte riktigt marginalerna med oss just nu, men samtidigt är det här verkligheten och det är en ny match på söndag igen. Det är inte så mycket mer man kan göra. 

ANNONS

Det oavgjorda resultatet gör att Blåvitt endast har inkasserat två av 15 möjliga poäng på de fem senaste matcherna - och ligger nu elva i tabellen. 

- Dels så tycker jag att vi inte riktigt har marginalerna på vår sida, vilket vi kanske hade i början. Sedan har vi inte riktigt kommit upp i nivå med bollen i vårt possession-spel. Energin kanske är lite, lite lägre än vad den var i början. Vi behöver få upp den igen och bli lite bättre med bollen, då kommer vi hitta tillbaka, säger 25-åringen.

Hur ska ni studsa tillbaka till matchen mot Elfsborg?
- Först och främst ska vi göra en bra träningsvecka och få en positiv känsla till den matchen. Vi ska åka dit och göra det som vi är bra på, så kan vi komma i väg med alla tre poäng. 

Norlin säger att man till viss del kan dra nytta av de tunga trenderna som man har haft tidigare säsonger, där man lyckats vända på de negativa spiralerna. 

ANNONS

- Jo, såklart. Men samtidigt så vet vi att vi kan nu också, redan innan vi kom in i den här sämre perioden. Det är ju det som är den frustrerande biten. Det känns som att vi har ett för bra lag och för mycket kvalitet på spelarna för att inte lyckas. När vi då inte lyckas så är det där skon klämmer. Men hittar vi bara rätt så kommer det att funka, då kommer det gå bra, säger Gustaf Norlin.

Publicerad 2022-05-16 kl 12:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto