Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ali om känsliga flytten till MFF: "Kändes bara naturligt att ta det steget"

Allsvenskan

MALMÖ. Taha Ali är den första spelaren på elva år som går direkt mellan rivalerna Helsingborg och Malmö. 
Inget svårt beslut för den 24-årige yttern.
- För mig är det ett grymt kapitel i nästa steg, säger Ali.  

0:10
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se bilder från MFF:s premiärträning.

Inte för att det saknas spelare med koppling till Helsingborgs IF i Malmö FF-truppen. Martin Olsson, Moustafa Zeidan och Joseph Ceesay har samtliga en bakgrund hos Skånerivalen, men var på andra ställen innan de flyttade till MFF.  

Taha Ali blev däremot den första spelaren att gå direkt mellan klubbarna sedan Simon Thern gjorde samma flytt 2012. Ali presenterades i samband med Malmös första träning i kväll, med färskt fyraårskontrakt påskrivet.  

- Självklart vill man spela så högt upp som möjligt och min ambition har varit det. Men det var något som klubbarna kom överens ganska bra om och för mig är det ett grymt kapitel i nästa steg. Det kändes bara naturligt att ta det här steget, säger Taha Ali.  

Annons

Han menar att omständigheterna förmildras med tanke på att han kommer utifrån och bara spelade i HIF en säsong.  

- Ja, så kan man säga. Men att klubbarna kom överens var något ömsesidigt och sedan var det en sportslig utmaning för mig själv. Jag gjorde det som var bra för min karriär, säger Ali.  

Stockholmaren var allsvenskans bästa dribbler förra säsongen, med 6,15 lyckade dribblingar per match enligt statistikverktyget Playmaker.AI. Trots den spetsegenskapen gjorde Ali inte mer än två och tre assist på 29 matcher för nästjumbon HIF.  

MFF:s nye tränare Henrik Rydström vill att Ali ska fortsätta med sina tricks, samtidigt som huvudmålet är att hjälpa Ali med beslutsfattande och strukturen i spelet. Ali är tänkt att spela på någon av kanterna eller som en central offensiv mittfältare.  

Annons

- Hans egenskaper är något jag saknat i mina andra lag, förutom Vecchia (Stefano, tidigare Sirius) då. Det var väl van Gaal (Louis) som pratade efter VM om att hans yttrar inte kunde "slå sin gubbe" - det kan Taha. Sedan ska vi se till att strukturera det andra och så finns andra saker, som i försvarsspelet, som vi behöver jobba med honom. Det är jag inte orolig för, det kommer vi att lösa, säger Henrik Rydström.  

Taha Ali tror att han kan lyckas med omställningen som flytten från ett bottenlag till MFF innebär.

- Jag vet vad mina kvalitéer är. Och med de förutsättningarna som finns i Malmö och med tränaren Rydström i spetsen så tror jag att det kommer gå bra, säger han.  

Ali har även tillhört Örebro SK, Västerås SK, Sollentuna FK och IFK Stocksund.   

Publicerad 2023-01-09 kl 23:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto