Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Allt på rätt spår – sedan föll Helsingborgs IF ihop fullständigt: ”Så jävla störigt”

Allsvenskan

HELSINGBORG. Det tog inte ens nio minuter att gå från positivt till negativt i Helsingborgs IF. 
- (Efter målen) spelar vi med huvudet under armen, en och en, och det är fan inte godkänt, sa Markus Holgersson efter 1-4 mot Örebro SK.

Foto: Bildbyrån

Allt gick ju så bra. Efter en tung vår så såg det klart bättre ut under Henrik Larsson. Det var mindre slarv, mer struktur och stabilitet, sju poäng på fyra matcher, och Markus Holgersson pratade om en riktigt bra träningsvecka inför Helsingborgs match mot Örebro SK.

Det stod dessutom 1-0 till HIF efter 20 bra genomförda minuter där de hade kontroll. Sedan rasade HIF. Örebro SK gjorde tre mål på mindre än nio minuter.

- (Efter målen) spelar vi med huvudet under armen, en och en, och det är fan inte godkänt. Det kändes ju bra innan. Det är ju det som är hela grejen. Sedan får de handssituationen och sedan är det god natt. Det är så jävla störigt, sa Holgersson.

Annons

- Vi blev för långa, särskilt när vi skulle jaga. Vi har ju kontroll på allt innan deras 1-1. Sedan när vi ska jaga så gör vi det helt fel.

- Någon satte press högt, någon följde inte med hela vägen, vi stod inte så kompakt som vi gjorde första 20. Då är de skickliga med (Nordin) Gerzic och (Filip) Rogic. Då kombinerar de och hämtar boll.

Innan måndagens matcher hade det bara hänt sex gånger i årets allsvenska att ett lag vänt underläge till seger. Elfsborg (vände 0-1 till 2-1 mot Kalmar FF) och Örebro SK gjorde att siffran ökade på till åtta gånger. Det var dessutom första gången sedan oktober 2017 som HIF tappade ledning till förlust.

Henrik Larsson pratade om ett för naivt HIF, redan innan 1-1, på presskonferensen.

- Och efter de har gjort 1-1 där så trycker vi fram likadant igen istället för att lugna ner det lite grann, känna av var det är på väg, vad vi kan göra lite annorlunda, och inte fastna i att spela på samma sätt hela tiden.

Annons

- Sedan får vi inte riktigt till det i sista tredjedelen. Det är ett problem som vi måste träna på och vi måste förbättra.

Istället för att rycka ifrån botten så står HIF kvar på 17 poäng, med fyra poäng till kvalplats.

- Nu är det Falkenberg på lördag, en hyperviktig match. Det är bara in i kaklet igen och på med alla, sa Holgersson.

Publicerad 2019-07-30 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto