Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Alm: "Då skulle jag bli genuint glad om AIK vinner guld"

Allsvenskan

Häckens tränare Andreas Alm ställs under lördagen mot laget han tror vinner SM-guld; AIK.
Och skulle hans eget lag inte räcka hela vägen fram ser han gärna att "Gnaget" vinner serien istället.
- Då skulle jag bli genuint glad, säger Alm till Aftonbladet.

Foto: Bildbyrån

Under lördagen återvänder Andreas Alm till Friends Arena som tränare, för första gången sedan han fick sparken av AIK i maj 2016. Med sitt BK Häcken ska Alm ta sig an serieledaren och det lag han tror kommer att vinna guld. 

- Och det sa jag redan på upptakten. Det gäller inte bara resultaten. Ur ett större perspektiv så tycker jag att AIK befinner sig i en unik tidpunkt i föreningens historia. Det är lite av en ny epok, säger Alm till Aftonbladet.

- Under min tid i AIK så ville jag att AIK skulle utvecklas till en storklubb och inte vara en stor klubb. Förstår du? För vi var en stor klubb, inte en storklubb. I dag tycker jag att AIK är en storklubb med jämna toppresultat. De är inte beroende av den "perfekta" säsongen, utan klarar sig bra även om Nils-Eric Johansson tvingas sluta och Robert Lundström och Jesper Nyholm går sönder. Därför kommer de att vinna guld, tror jag. AIK har alltid velat vara en storklubb i stället för en stor klubb, och nu är de på god väg i såväl sportslig, ekonomisk som organisatorisk mening.

ANNONS

På frågan om Alm hejar på AIK i guldstriden om Häcken inte tar sig in i den svarar tränaren:

- Hejar och hejar. Men ja, om Häcken inte kan vinna guld så hoppas jag att AIK ska vinna guldet. Jag känner så många som jobbat hårt för det i så många år. Underbara människor, länge i min närhet. Så ja, det vill jag. Men Häcken är rent teoretiskt inte borta än, vilket ju känns bra inför just den här matchen. Vi vill vinna mot AIK, och vi vill vinna även mot Hammarby senare under säsongen. Men om vi inte är med längre, teoretiskt, i guldkampen så blir jag genuint glad om AIK vinner.

Alm var AIK:s huvudtränare mellan 2011 och våren 2016. Hans Häcken ligger just nu sexa i allsvenskan.

Publicerad 2018-09-01 kl 11:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto