Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Amos Prince och Osita Junior ska besöka Djurgården

Allsvenskan

Amos Prince och Osita Junior från Tripple 44 ska besöka Sverige.
Närmare bestämt Djurgårdens IF.
- Vi har haft en dialog med akademin en längre tid och har följt deras utveckling, säger Dif-sportchefen Bosse Andersson till Fotbollskanalen. 

Foto: Tripple 44 och Emma Wallskog/Bildbyrån.

Amos Prince och Bosse Andersson, sportchef i Djurgården.

Tidigare har Malmö FF haft provspelare hos sig från Tripple 44 och tidigare i somras värvade Trelleborgs FF ytterbacken Emmanuel Godwin, född 2005, från den nigerianska akademin.

Nu ska även Djurgårdens IF ha talangbesök från Tripple 44. Okuku Olatunji, som är verksam i akademin, skriver på X att Amos Prince och Osita Junior (båda är yttrar) ska bevista sig i blårandigt de kommande 15 dagarna.

- De kommer att vara här till den 11 september och träna med U19 och ta A-lagsbiten när vi har landslagsuppehåll, samt spela med U21 mot Degerfors. Vi har haft en dialog med akademin en längre tid och har följt deras utveckling. Därav har vi ett gemensamt projekt med att bjuda hit dem, så att de kan bekanta sig med Djurgården och vår verksamhet, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Fotbollskanalen. 

Annons

Andersson utesluter inte värvningar av spelarna i framtiden.

- Jag utesluter inte det, men vi kommer att bjuda in fler spelare under hösten för att få en klar bild. Om man är 05:a eller 06:a kan man både vara med i U19 och U21, vilket är bra, och sedan får vi se hur vi gör under hösten, säger sportchefen. 

Amos Prince blir 18 år i december, vilket innebär att han kan gå till en europeisk klubb. Okuku Olatunji beskriver det kommande beslutet som "väldigt viktigt".

I maj 2022 uppgav Goal att Amos Prince var av intresse för Bayern München och Ajax. Yttern ska även varit på besök hos en belgisk toppklubb.

The Street Journal, som hänvisade till OwnGoalNigeria.com, uppgav förra hösten att Malmö FF och IFK Göteborg scoutat Prince. MFF bjöd in löftet till ett besök i Sverige och han provspelade i september förra året, där han svarade för två mål och en assist. 

Annons
Publicerad 2023-08-28 kl 11:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto