POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Antonsson på plats hos Malmö FF – kan spela redan på lördag: ”Kommer inte använda några ursäkter”

Foto: Malmö FF

MALMÖ. Efter två år i England är Marcus Antonsson en allsvensk spelare igen, då Malmö FF har köpt in honom som en möjlig lösning för lagets ineffektivitet. Det kanske syns redan mot Örebro på lördag. 
- Jag är en målskytt och har alltid varit. Det är det jag fokuserar på nu: göra ett eller två mål tidigt.

Hans förra säsong tog slut i början av maj, och efter det har Marcus Antonsson bara tränat själv samt ett par veckor i Leeds där han ofta körde två hårda pass per dag. I dag gjorde han sin första lagträning i Malmö FF, och testades direkt med ett hårt pass där Uwe Rösler tog tag i en fysträningsdel för att kolla spelarens status. 

- Välkommen in i det..., sa Antonsson efter träningen med ett skratt. 

Enligt både Rösler och Antonsson kan han spela redan på lördag mot Örebro SK. 

- Jag kommer inte använda några ursäkter om att jag inte har varit igång särskilt mycket senaste tiden. Jag fokuserar på att jag ska starta så att jag är förberedd om jag gör det. 

Rösler har tidigare beskrivit Antonsson som en anfallare som har alla egenskaper som de var ute efter: rörlig, intelligent, avslutare, erfaren, och kan spela både centralt och på en kant, även om spelaren själv ser sig främst centralt.

Nu handlar mycket om att komma igång med målskyttet igen, då Antonsson inte har gjort mål sedan november. I hans karriär har det dock funnits flera brytpunkter och islossningar i viktiga matcher. 2014 i Halmstad gjorde han mål och assist mot Brommapojkarna, vilket följdes upp av ytterligare fem mål på tre matcher och en flytt till Kalmar FF. 

I KFF inledde han som konkurrent till Pär Ericsson, gjorde mål mot Örebro, och hittade därefter rytmen till att bli given startspelare. 2016 lossnade det mot Helsingborg, följt av åtta mål på sju matcher. I Blackburn gjorde han två mål mot Bury, och den månaden höjde han sig till att bli vald till hela ligans bästa spelare. 

- Jag är en målskytt och har alltid varit. Det är det jag fokuserar på nu: göra ett eller två mål tidigt. Sedan vet jag att det kommer att rulla på. Det var det som hände i slutet av Blackburn. Jag hade en jättefin första halva. Sedan efter skadan hade jag en match där jag hade två stolpskott. Hade det gått stolpe in är jag övertygad om att det hade rullat vidare.

Det blev aldrig aktuellt att stanna i Blackburn, dit han var på lån från Leeds. Istället är han tillbaka i allsvenskan efter två år. 

- Jag känner inte att jag har misslyckats. Jag ser det snarare som en väldigt stor möjlighet. Oerhört bra spelare runt omkring mig, som kan ge mig passningarna jag gillar att få i djupet och boxen. Möjligheter att spela Champions League, och om inte det går hela vägen så Europa League.

- Lyckas jag här är det inte omöjligt att gå ut igen, men fokus ligger just på att göra det jag är bra på här. Sedan är jag övertygad om att om det går bra och som jag vill, då kommer det säkerligen leda till ett äventyr till. 

Är det någon skillnad på spelaren Antonsson i dag jämfört med för två år sedan?
- Man får lära sig i England att flytta sig från försvararna för de är väldigt fysiskt starka. Det är en grej. Sedan har jag nött oerhört mycket avslut efter träningarna. Man har mycket tid för sånt och man har tränare för varje position. Nu sköt jag många skott över i dag, så jag får väl fila på det på fredag...

Nu är anfallskonkurrenterna Carlos Strandberg och Markus Rosenberg, men Antonsson ville inte prata om sig själv som någon långsiktig Rosenbergersättare. 

- Jag kan inte stå här, utan att ha bevisat något i Malmö, och säga att det (att jag kan axla honom). Rosenberg är en legend, det ska bli en ära att spela bredvid en sådan spelare. 

- Jag vill spela vid hans sida och njuta av det, och jag är övertygad om att vi kan hitta ett väldigt fint partnerskap. Han är en sådan smart spelare jag vill ha bredvid mig, som kan ge mig fina instick.

Publicerad 2018-07-18 kl 13:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå