Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Årets första match - det ska Djurgården trycka hårt på: "Har saker att sätta"

Allsvenskan

Djurgårdens första match i år.
Då vill Magnus Eriksson se att saker i spelet sätts direkt.
- Vi vet vad vi kommer att trycka hårdare på i år, säger han.

Foto: Bildbyrån

Magnus Eriksson.

Förra årets tabelltrea Djurgården vill bli ännu bättre den här säsongen. På lördagen göra laget sin första match för året när Västerås SK står för motståndet.

- Det ska bli kul. Vi tycker om att träna, men det är matcher som är roligast, då är det på riktigt, och det är det som man tränar för. Även om det är en tidig match på året så är det ändå en match och då vill vi vinna, säger lagkapten Magnus Eriksson till Fotbollskanalen.

Vad ser du som extra viktigt i så här tidiga träningsmatcher?
- Vi vet vad som stundar och det är cupen som kommer först. Vi spelar för att bli bättre, sätta spelet och utvecklas.

ANNONS

- Vi vet vad vi kommer att trycka hårdare på i år. Vi har saker att sätta och det ska vi göra nu.

Vilka saker kommer ni att trycka på?
- Om vi kan öka intensitet och jobba hårt tillsammans, det är något vi kan skruva på ännu mer och göra det ännu bättre.

- Sedan är det viktigt att alla får minuter och får känna på det. Så det kommer nog att bli varierad minutbild på de flesta.

Inför säsongen har Djurgården förstärkt anfallet med Victor Edvardsen, som gjorde 14 mål för Degerfors. Innan anfallaren skrev på fick han ett samtal från Magnus Eriksson.

- Jag visste om processen mellan honom och Djurgården eftersom jag har en bra dialog med Bosse. Jag kände att det var läge att slå en pling och prata med honom, och jag kände att det var uppskattat från hans sida, säger Eriksson och fortsätter:

- Jag vet själv vad det innebär att byta klubb, man undrar en del saker. Det var ett bra samtal och det är kul att han valde oss. Jag tror att vi kommer att få stor nytta av honom.

ANNONS

Var det en pusselbit som fattades förra året?
- Vi har gott ställt där på den positionen med Joel (Asoro), Kalle (Holmberg), Edvardsen, och också med Adam (Bergmark Wiberg) som ser intressant ut. På pappret känns det jäkligt intressant. I Edvardsen så får vi ju in en spelare som satte 14 baljor i ett bottenlag, så förhoppningen är att ge honom minst lika bra bollar här också.

Edvardsen har dock testat positivt för covid-19 och missar därför matchen mot Västerås.

- Vi har ett antal covidfall i vår trupp och han är ett av dem, säger Bosse Andersson, som också berättar att Edward Chilufya har haft symptom och därför missar lördagens match.

Enligt Djurgårdens hemsida kommer inte heller Aleksandr Vasiutin, Elliot Käck, Rasmus Schüller, Jesper Löfgren eller Kofi Asare till spel.

Publicerad 2022-01-22 kl 09:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto