Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ärlig Lustig: "Har en känsla av att vi kanske är lite tunna framåt"

Allsvenskan

SOLNA. Han vill inte sätta press på klubben att värva.
Men AIK-stjärnan Mikael Lustig medger:
- Vi har en känsla av att vi kanske är lite tunna framåt.

1:52
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Sebastian Larsson efter Mjällby-matchen i spelaren ovan.

Jordan Larsson har tagit farväl, Nabil Bahoui är skadad och John Guidetti är inte spelklar förrän den 15 juli. AIK har inte särskilt många etablerade offensiva alternativ att välja mellan just nu.

Efter 1-0-förlusten hemma mot Mjällby medger veteranen Mikael Lustig att det känns tunt framåt.

- Vi har många unga spelare och det har överlag varit vår strategi att ha det så. Så var det under långa delar av försäsongen och det var därför vi fick ta in Jordan efter Häcken-matchen (allsvenska premiären). Den känslan, att vi kanske är lite tunna framåt, har vi alltid haft. Sen har vi potential i otroligt många gubbar, säger Lustig.

ANNONS

- Samtidigt är det inte de spelarna som vi ska hänga i dag eller som vi ska sätta ut på Nationalarenan och säga till: "Nu ska du göra ett mål och en assist". De ska få växa in i det här, de gör det fantastiskt bra och är otroligt spännande spelare. Men det är klart att vi kan ha en tunn trupp vad gäller vissa delar.

Lustig hade gärna sett en ännu vassare trupp, men vill inte sätta press på klubben att värva i sommar.

- Som spelare vill man alltid att laget ska ha en så stark trupp som möjligt. Sen känner jag inte till helheten, hur det ser ut ekonomiskt för AIK:s del och så vidare. Skulle jag stå här och säga att jag vill ha in tre yttrar, två tior och någon tvåmetersgubbe längst fram också kanske jag sätter lite griller i huvudet på styrelsen. Då kanske fansen hoppar på den (åsikten). Jag ska väl inte stå här och prata om det, för jag har inte hela bilden, men som spelare vill du alltid ha så stark trupp som möjligt. Speciellt när man ska gå in i ett Europa-spel.

ANNONS

Det är enligt tränaren Bartosz Grzelak "väldigt, väldigt oklart" när Nabil Bahoui kan göra comeback.

Publicerad 2022-07-03 kl 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto