Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
38v

Asbaghi inte förvånad över förlusten: ”Nya positioner och nytt arbetssätt för många”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Poya Asbaghi var nöjd över Blåvitts insats mot Ålborg.
Den nye tränaren var inte förvånad över de individuella misstag som låg bakom förlusten.
- Dels är det nya positioner och dels ett nytt arbetssätt. Någonstans hade jag förväntat mig det, säger IFK Göteborgs tränare till Fotbollskanalen.

IFK Göteborg föll i säsongspremiären hemma mot Ålborg med 3-1, trots 1-0-ledning. Lagets nye tränare Poya Asbaghi var nöjd med lagets insats trots förlusten.

- Ganska väntad match på många sätt. Vi hade bara pratat om två delar av vårt spel. Kollar man på den första halvleken är det väldigt mycket vi är nöjda med. Ett par spelar på nya positioner och vi fick det svaret vi ville ha av dem. Vi bibehåller också ett bra pressspel så länge vi orkar. Sen är vi inte där än att vi kan vila med boll under längre perioder så mycket som vi vill och det gör ju att intensiteten i vårt pressspel blir lidande i längden. Ser man till de första 45 minuterna så är det väldigt många saker som är bra. Utifrån det vi pratat om är jag nöjd, säger Asbaghi till Fotbollskanalen.

Asbaghi menar att laget bara är inne i uppbyggnadsfasen i hur de vill spela och att laget saknar fysisk form i jämförelse med Ålborg som är mitt i sin säsong.

- De sakerna som inte riktigt sitter där i första halvleken är väl de som man förväntade sig. Vi har inte pratat någonting ännu om etablerat spel offensiv planhalva, kontringar defensivt osv. Där finns det väldigt mycket att jobba med. Jag kan heller inte ställa några krav där heller då vi inte pratat om det. Sen är det också väntat att intensiteten försvinner i andra eftersom vi inte är så långt framme fysiskt ännu. Vi gör väldigt många byten och sista halvtimmen är det kanske två eller tre spelare över 19 år. Det gör att vi kanske inte kan styra spelet så mycket som vi vill. Jag tycker ändå att de unga killarna gör det riktigt bra sett till förutsättningarna och är också när att göra 2-2 innan de gör 3-1. Sen är det aldrig kul att förlora så klart.

Blåvitt spelade med en trebackslinje, något som laget inte gjorde under varken Jörgen Lennartsson eller Alf Westerberg i fjol.

- Det var väldigt mycket nytt för många. För att vara första träningsmatchen så gav de exakt de svaren vi vill ha. Dels är det nya positioner och dels ett nytt arbetssätt. Att ändra arbetssätt kan nästa vara en större förändring än att ändra utgångspositioner. Vi fick ett riktigt bra test i dag av ett lag som tillhör toppen av den danska ligan och som är mitt i säsong. Ta en spelare som Sebastian Eriksson som spelar mittback i dag och gör det precis så bra som vi hade hoppats i första halvlek.

Ålborgs första mål kommer från individuella misstag. Är du förvånad?
- Om någon hade sagt till mig att vi skulle släppa in tre mål i dag så hade jag nästan kunnat gissa på vilket sätt de skulle komma till. Vi hade pratat mycket om vårt kollektiva försvarsspel och vårt presspel och på det sättet släpper vi inte till något mål. Målen kommer från bolltapp centralt i banan. Någonstans hade jag förväntat mig det. Att spelare i nya positioner och unga spelare som knappt gjorde en A-lagsmatch skulle gå in och inte göra ett enda bolltapp under 90 minuter, då hade jag blivit chockad.

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-20 kl 16:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons