Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Avfärdar spekulationerna gällande Vilar: "Ligger inte ens på bordet"

Allsvenskan

NORRKÖPING. Enligt uppgift förhandlar IFK Göteborg med norska Ham-Kam om en utlåning av Bernardo Vilar, 24.
Men någon flytt ser det inte ut att bli.
- Det är inte aktuellt, säger tränare Mikael Stahre.

Foto: Bildbyrån

Bernardo Vilar och Mikael Stahre.

Bernardo Vilar har inte fått en enda allsvensk minut i år, och har varit fjärdevalet på mittbackspositionen i IFK Göteborg bakom Mattias Bjärsmyr, Calle Johansson och Johan Bångsbo. 

Nyligen uppgav den norska tidningen HA att Blåvitt förhandlar med den norska Eliteserien-klubben Ham-Kam om en utlåning. Vilar har i en tidigare intervju med Fotbollskanalen öppnat för att lämna klubben, men nu ger Blåvitts tränare ett tydligt besked.

- Det finns många saker som händer i ett fotbollslag, men jag kan säga att det inte ligger nära till hands, säger Mikael Stahre till Fotbollskanalen.

Inte alls?
- Nej. Däremot så har det varit klubbar som har varit intresserade, men med handen på hjärtat kan jag säga att det inte ligger nära till hands. 

ANNONS

Är det ni eller han som har sagt nej till de intressenterna?
- Just den grejen (Ham-Kam) ligger inte ens på bordet, säger tränaren och tillägger:

- Jag har hört ett visst rykte om att de har varit intresserade, men av utlåning eller köp, det vet jag inte. Men det har varit rykten om det. Vi får se var det landar, men det är inte aktuellt.

Vill ni låna ut honom?
- Det vill jag inte kommentera. Han är vår spelare, men han har ju uttryckt att han vill spela fotboll. Samtidigt jobbar han på i träning varje dag.

Bernardo Vilar, som tog plats på bänken i måndagens 2-0-vinst borta mot IFK Norrköping, ger sin syn på ryktena som florerat. 

- Jag kan inte säga så mycket mer än det. Självklart vill jag spela fotboll, det är vad jag saknar att göra, men jag är en IFK-spelare och kommer att respektera mitt kontrakt och klubben så länge som jag är här. Mitt fokus ligger på nästa träning, säger brassen.

ANNONS

Vill du bli utlånad?
- Jag vet att jag behöver spela för att bli en bättre spelare, och klubben vet också det. Men de har all min respekt. Vi ska fixa en bra lösning för båda parter. Inte bara för mig, säger Bernardo Vilar. 

Vilars kontrakt med IFK Göteborg sträcker sig över 2024.

Publicerad 2022-07-26 kl 20:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto