Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Thern sänkte Peking - men tvekade inte över att fira målet: "Den människan är ju en knäppskalle…"

Allsvenskan

NORRKÖPING. Simon Thern gjorde mål i Blåvitts 2-0-vinst mot IFK Norrköping.
Och det är inte första gången 29-åringen nätar mot en av sina tidigare klubbar.
- Det kanske är något i skallen som smäller till, säger Thern till Fotbollskanalen. 

2:42
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se målen från IFK Norrköping-IFK Göteborg i TV4 Sportens sändning ovan.

IFK Göteborg besegrade IFK Norrköping med 2-0 på bortaplan och närmar sig nu återigen toppen av tabellen. Matchhjälte blev Simon Thern, som smällde in ledningsmålet i den 40:e minuten efter en genialisk passning från Marcus Berg. Kevin Yakob fastställde sedan slutresultatet på tilläggstid. 

- Det var ett fall framåt för oss, i stunder. Det är 25-30 minuter där jag tycker att vi är ganska bra. Vi har sagt att vi behöver bli bättre i vårt etablerade anfallsspel och det är vi stundtals i dag. Sedan har vi fortfarande kliv att ta och jag tycker återigen att vi blir lite fega när vi leder. Vi blir lite passiva, så vi har tagit ett steg i att ha mer etablerat spel, men nu behöver vi ta ytterligare ett för att utmana de riktigt bra lagen, säger Simon Thern. 

ANNONS

I den första halvleken, innan målet, sjöng hemmapubliken “Simon Thern håller på Peking” och buade kraftigt när mittfältaren hade bollen. I målfirandet höll Thern inte igen speciellt mycket inför sina tidigare hemmasupportrar.

- Den (ramsan) hörde jag! Man hör ju det mesta, så klart. Som jag har sagt tidigare, jag hade ju tre fina år här, trivdes jättebra och har en stor respekt för IFK Norrköping som förening. Men precis som när jag gjorde mål i Norrköping mot mina gamla lag så är det en respekt. Självklart blir jag glad över att göra mål, så förhoppningsvis är det inga direkta hard feelings så länge man är rak i det. Det har jag varit.

Thern menar att han inte kände några tveksamheter inför att fira målet, som var det andra den här säsongen. Det första? Det kom mot moderklubben IFK Värnamo i premiäromgången. Då backades han av pappan och Värnamo-tränaren Jonas Thern i valet att fira. 

ANNONS

- Då firade jag ju också. För mig … fasen, vem blir inte glad av att göra mål? Den människan är ju en knäppskalle. Att du inte ska kunna visa känslor. Oavsett så har jag en extrem respekt för IFK Norrköping, Malmö FF, AIK och Helsingborg. Det är alltid roligt att göra mål, säger 29-åringen. 

Varför gör du så många mål mot dina gamla klubbar?
- Jag vet inte. I dag blir jag ju lite offensivare och kommer lite närmare mål. Det blev en ökad chans till att göra mål, men annars kan jag faktiskt inte svara på det. Det kanske är något i skallen som smäller till! skrattar Simon Thern.

Publicerad 2022-07-26 kl 14:21
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto