Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Avslöjar: Åström föreslås för toppjobb - på väg att lämna ÖSK

Allsvenskan

Han blir valberedningens förslag som ny Sef-ordförande.
Och nu har Simon Åström tackat ja till att kandidera, erfar Fotbollskanalen.
Därmed lämnar han Örebro SK.

Foto: Bildbyrån.

I början av mars valde Jens T Andersson att hoppa av uppdraget som ordförande för Svensk Elitfotboll i förtid, för att bli ny landslagschef hos Svenska Fotbollförbundet. Sedan dess har allsvenskans och superettans ligaorganisation jagat en ersättare och nyligen kunde Fotbollskanalen avslöja att Simon Åström var favorit till att bli valberedningens förslag.

Nu är det klart att det blir Åström som föreslås av valberedningen. Och enligt uppgifter till Fotbollskanalen har Örebro SK:s vd även tackat ja till att kandidera till posten.

Med största sannolikhet kommer Åström nu bli den som röstas fram som ny ordförande vid Sef:s extra årsmöte om ett antal veckor. Svensk Elitfotbolls ordförande ska vara klubboberoende och därför är Åström nu på väg att lämna ÖSK. 

Annons

Ett annat förslag som presenterats för valberedningen under processens gång är AIK:s ordförande Robert Falck. Men valberedningen väljer alltså att gå på Åström. 

Den som väljs till ny Sef-ordförande blir i ett slag en av svensk fotbolls mäktigaste, då personen även får en plats i Svenska Fotbollförbundets styrelse i två år framöver. Nuvarande SvFF-ordföranden Karl-Erik Nilsson lämnar dessutom sin post nästa år.

Efter Fotbollskanalens publicering har ÖSK bekräftat att Åström lämnar klubben. I ett pressmeddelande säger han:

- Efter fjolåret har mitt fokus varit att kortsiktigt klara av omställningen det innebär att degraderas en nivå. Under vintern har vi slitit med anpassningar av ekonomi, organisation och övrig verksamhet. Nu när säsongen är i gång ser vi att vi lyckats skapa en stabil ekonomi och vi har en fungerande organisation på plats.

Annons

- Vi har goda förutsättningar att under året nå vårt mål att ta oss tillbaka till allsvenskan. Nu är det dags att ta tag i de långsiktiga frågorna och då är det läge för mig att lämna över till en ny vd som tillsammans med styrelsen kan leda klubben på sin långsiktiga resa.

ÖSK meddelar att man nu startar en rekryteringsprocess för att hitta Åströms ersättare.

- Simon har varit öppen med sina tankar så det här är inget som kommer som en blixt från klar himmel. Vi är förberedda och har koll på läget. Det är tråkigt att Simon lämnar men också naturligt efter så lång tid i klubben. Vi håller i styrelsen på att planera för hur processen att hitta en ersättare ska se ut, och vi kommer inom kort kommunicera vår plan. Tills vidare finns Simon kvar i organisationen och kommer säkerställa en bra övergång, säger ordföranden Kent Persson.

Annons
Publicerad 2022-04-26 kl 10:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto