Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Avslöjar: Han kan bli en av svensk fotbolls mäktigaste

Superettan

Simon Åström är favorit till att föreslås som ny ordförande för Svensk Elitfotboll.
Det uppger flera källor för Fotbollskanalen.
Röstas han fram som Jens T Anderssons ersättare tar han även plats i SvFF:s styrelse - och måste lämna Örebro SK.

3:55
Nästa

Avbryt
Försök igen

Simon Åström och Robert Falck. Se höjdpunkterna mellan just AIK och ÖSK i cupen i spelaren ovan.

Jens T Andersson hoppade av uppdraget som ordförande för Svensk Elitfotboll efter ett år när han blev landslagschef för några veckor sedan. Därför är nu ligaorganisationen på jakt efter en ny styrelsetopp. Ett extra årsmöte kommer hållas framöver, då man ska ta fram Anderssons ersättare.

Fotbollskanalen har pratat med flera källor om processen som nu är igång och beskeden är tydliga: mycket talar för att Örebros vd Simon Åström blir valberedningens förslag att ta över.

Åström har tagit time out från uppdraget som ordförande för Sef:s valberedning, eftersom flera klubbar vill se honom som ersätta Andersson. Därmed är han inte längre en del av valberedningens arbete och time outen öppnar upp för honom att kandidera.

ANNONS

Under torsdagen blev klubbarna i allsvenskan och superettan, som är medlemmarna i Svensk Elitfotboll, informerade om att Åström tagit time out från valberedningen med anledning av att han är aktuell för ordförandeposten.

Inom ett par veckor ska medlemsföreningarna ha kommit in med förslag på ny ordförande, men flera källor med insyn i processen pekar på att Åström är en trolig kandidat.

Om Åström vill ta över Sef-klubben och röstas fram på det extrainsatta årsmötet måste han lämna Örebro SK, för att uppfylla stadgekravet om att Sef-ordförande ska vara klubboberoende.

Ett annat namn som nämns i sammanhanget, av flera källor, är AIK:s ordförande Robert Falck. Men Åström ska ligga i "pole position" för att bli valberedningens förslag just nu.

Den som väljs till ny Sef-ordförande blir i ett slag en av svensk fotbolls mäktigaste, då personen även får en plats i Svenska Fotbollförbundets styrelse i två år framöver. Nuvarande SvFF-ordföranden Karl-Erik Nilsson lämnar dessutom sin post nästa år.

ANNONS

Fotbollskanalen har sökt Simon Åström, utan framgång.

Publicerad 2022-04-02 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto