Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Avslöjar: Kallats in i landslaget - är på väg till allsvenska nykomlingen

Sverige (herr)

ABU DHABI. Tim Erlandsson har kallats in till landslaget.
Enligt uppgift till Fotbollskanalen är målvakten på väg till allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna.
- Han är en väldigt bra målvakt, säger sportchefen Azad Budak.

1:04
Nästa

Avbryt
Försök igen

Tim Erlandsson vaktade målet när Sverige vann sin kvalgrupp och tog sig till sommarens U21-EM. På onsdagen berättade Janne Andersson att han har kallat in målvakten till januaritruppen som ersättare till Patrik Carlgren. Nu erfar Fotbollskanalen att Erlandsson är på väg att lånas ut från Nottingham till den allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna.

- Tim är en väldigt bra målvakt. Han är ett av namnen som vi har på vår lista. Men vi har inte gjort klart med någon ny målvakt, säger sportchefen Azad Budak.

I september 2014 flyttade den då 17-årige målvakten till Nottingham och lämnade Halmstad. Något spel i A-laget blev det inte och i december lånades han ut i en månad till Barrow FC i National League. Nu erfar alltså Fotbollskanalen att nästa klubb blir AFC och att det återigen rör sig om en utlåning.

ANNONS

- Vi tittar på en lösning för han behöver speltid, men i dagsläget är det inget som är klart, säger Erlandssons agent Jonathan Chalkias.

Hur ser du på våra uppgifter om att det blir AFC Eskilstuna?
- Som jag sa så har vi inte klart med någon klubb.

AFC gick upp i allsvenskan efter att ha slutat tvåa i Superettan. Inför klubbens historiska säsong i landets högsta serie har man tappat målvakten Joshua Wicks till Sirius och därför är nye tränaren Pelle Olsson på jakt efter en ersättare.

- Jag vill ut på lån igen för att kunna fortsätta spela A-lagsfotboll, men var kan jag inte säga ännu. Jag vill ju få så bra matchning och träning som möjligt, inte minst med tanke på U21-EM i sommar, sa Erlandsson i förra veckan till Hallandsposten.

På onsdagen hade Janne Andersson presskonferens i Abu Dhabi och då berättade han varför Tim Erlandsson kallats in till landslaget.

ANNONS

- Tim är en målvakt som har vuxit. Han har gjort bra ifrån sig i U21. Han är stor och mogen. Det ska bli jäkligt kul att följa honom.

Se Janne Andersson prata om Erlandsson i spelaren ovan.

Publicerad 2017-01-04 kl 09:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto