Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ayari kan bli skrällen i AIK:s startelva - tackar brorsan i Premier League

Allsvenskan

STOCKHOLM. Taha Ayarı kan få göra sin första start för säsongen.
Då tackar han brorsan Yasin i Brighton för stödet under en tuff period utan speltid.
- Han sa att jag aldrig ska vika ner mig och visa att jag är ledsen, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Förra säsongen fick bröderna Ayari spela tillsammans i AIK. Då slog Yasin, 19, sig in i A-laget och Taha, 18, fick göra allsvensk debut och till och med sin första match från start.

Men i år har det inte blivit mycket av Ayari i AIK. Storebrorsan Yasin flyttade i vintras till Premier League-klubben Brighton och Taha har haft svårt att få speltid och bara gjort fyra korta inhopp.

Men nu kan det bli ändring på det.

Mot Kalmar FF är båda vänsterlöparna, Erick Otieno och Axel Björnström, avstängda. Då fick Taha Ayari köra på den positionen på fredagens träning.

- Det är mer en yttermittfältare. En väldigt offensiv spelare. Och det är väl valet, att spela samma system med någon väldigt offensiv eller att spela en klassisk fyra, säger tränaren Andreas Brännström.

Annons

Så här säger Ayari:

- Det spelar inte så stor roll var jag får spela. Så länge jag får spela så ska jag göra det bra.

Hur skulle det vara att spela som vänsterwing mot Kalmar?
- Om det skulle vara så då är det bara att göra det bästa av situationen. Det är bara att visa mina kvaliteter. Jag kan utmana. Jag kan vika in. Det är inte jättestor skillnad för mig. Jag kör på.

Hur har den här perioden varit när du inte har fått så mycket speltid?
- Det har varit upp och ner. Jag tycker att min senaste period har varit bra. Jag har gjort det bra på träningar.

Vad har varit viktigt för dig under den här perioden?
- Yasin har varit viktig för mig. Han har hjälpt mig mycket. För han har också varit i den här sitsen. Förra året fick han inte så mycket speltid under en period. Han sa till mig att det är viktigt att jag gör mitt bästa på träningarna och att jag tar träningarna som en match, att jag aldrig ska vika ner mig och visa att jag är ledsen. För då kanske det går sämre på träningarna. Det är viktigt. När du inte får spela matcher då är det på träningarna man kan visa upp sig.

Annons

Har det varit jobbigt?
- Jag har inte varit orolig. Om jag hade tyckt att det var tråkigt att gå till träningar då hade jag varit orolig, men jag har aldrig känt så. Jag har hela tiden längtat till nästa träning. Det är viktigt att hela tiden kämpa och att ta chansen när den kommer.

Publicerad 2023-06-03 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto