Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Batanero tillbaka i Sverige: "Jag är väldigt glad över att vara här"

Allsvenskan

David Batanero lämnade Sverige när Gif Sundsvall åkte ur allsvenskan då kontraktet gick ut.
Nu är 31-åringen tillbaka på svensk mark. På Listerlandet. I Mjällby.
- Jag är väldigt glad över att vara tillbaka, säger spanjoren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

När Gif Sundsvall åkte ur allsvenskan i fjol gick David Batanero och klubben skilda vägar. Från det att han lämnade Sundsvall har han varit hemma i Spanien där han har väntat och hoppats på att en svensk klubb skulle höra av sig.

Så blev också.

Tidigare i veckan presenterade Mjällby Batanero som sitt senaste nyförvärv.

- Det här känns fantastiskt. Vi kanske inte trodde från början att det här är möjligt men det var det, sa Mjällbys ordförande, Magnus Emeus, till Fotbollskanalen när värvningen var officiell.

Glädje hos Mjällby, men ännu gladare verkar Batanero själv vara – som inte ville något annat än att fortsätta spela i Sverige.

Annons

- Sanningen är att jag hade många erbjudanden. Men Mjällby visade väldigt konkret intresse, det var inget annat lag i Sverige som visade ett konkret intresse förutom Mjällby. Och som jag sa efter förra årets säsong så ville jag stanna kvar i Sverige. Det här är en liga (allsvenskan) som jag vill spela i. Mjällby pratade väldigt mycket med mig och nu är jag här.

Du låter glad.
- Jag är väldigt glad över att vara här.

Vad fanns det för andra alternativ för dig?
- Jag hade erbjudanden från klubbar i Indien, Grekland, Polen och Rumänien.

Marcus Lantz, Mjällbys tränare, berättade för Fotbollskanalen att klubben har landat en klasspelare. Ord som Batanero blir glad av att höra, samtidigt som han nämner att det kommer krävas mycket av honom den kommande säsongen.

- Laget är nykomlingar i ligan och det är mycket nytt. Jag har ju bara varit här i två dagar nu, men det gäller att jag – och hela laget – arbetar hårt och gör vårt bästa. Vi kanske inte kan konkurrera med de bästa lagen i ligan. Det kommer krävas mycket arbete.

Annons

- Men återigen, jag är väldigt glad över att vara här.

I morgon, söndag, återvänder dock Batanero till Spanien – då Mjällby åker i väg på ett tio dagars långt träningsläger i Salou.

Publicerad 2020-02-08 kl 16:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto