Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

BETYG: Så snygga är alla allsvenska lags matchställ

Allsvenskan

Allsvenskan är i full gång.
Här sätter Max Richnau betyg på samtliga allsvenska lags matchställ för 2024 för Fotbollskanalens räkning.

5:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ses en genomgång av Malmö FF inför säsongen 2024.

Alla betyg och kommentarer är endast skribentens åsikt.

Förra årets betygssättning av allsvenskans matchställ hittas här

Jesper Zerman/Bildbyrån.

AIK

Kommentar: En stabil och stilren upplaga av AIK:s matchställ. Den gula reklamen på axlarna tar bort lite av den stilrena känslan med en enfärgad tröja och gör att Gnaget inte riktigt når upp till en fyra, men väl en stabil trea.

***

Jesper Zerman/Bildbyrån.

IF Brommapojkarna

Kommentar: BP har lyckats hålla nere mängden reklam, men den man väl har sticker dessvärre ut rätt ordentligt i det här annars rätt okej matchstället. En rygg utan ränder som har vita nummer är heller inget plus. En stark tvåa, men inte mer.

Annons

***

Jesper Zerman/Bildbyrån.

Djurgårdens IF

Kommentar: Efter några år med ljusare tröjor har Djurgården nu gått över till en mörkare variant, och den fungerar väldigt bra. Lagom bredd på ränderna och reklamen har integrerats tjusigt. De ljusa strumporna gör också att det inte blir för mörkt. Möjligtvis ett frågetecken för att ryggen till stor del saknar ränder, men överlag är det här ett riktigt fint ställ för Blåränderna.

***

Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

IF Elfsborg

Kommentar: Elfsborg styr mer och mer mot att ha reklam i färger som inte sticker ut på matchstället, vilket är att föredra, men det är fortfarande aningen för mycket reklam för att man ska kunna ta sig upp mot de högre betygen. Årets tröja är helt okej men inte jättemycket mer, och då blir helhetsbedömningen en hyfsat stark tvåa.

***

Michael Erichsen/Bildbyrån.

Gais

Kommentar: Det finns mycket att gilla med Gais matchställ: grönsvartrandigt med bra bredd på ränderna, vita shorts och strumpor som kompletterar och den fina kragdetaljen som får in färgerna från klubbmärket. Men sedan finns det ju framför allt en sak som är lätt att ogilla: reklamen och hur den integreras. Kan Gais skala av på den kommer framtida matchställ ha högre potential än en trea.

Annons

***

MICHAEL ERICHSEN/Bildbyrån.

IFK Göteborg

Kommentar: Blåvitt har flera starka matchställssäsonger bakom sig på senare tid. Det här stället tycker jag dock är något svagare än tidigare års varianter, mycket på grund av att ränderna vid axlarna och ärmarna börjar gå på tvären i stället för vertikalt. Som helhet är det ändå ett mer än godkänt ställ, en stark trea.

***

Krister Andersson/Bildbyrån.

Halmstads BK

Kommentar: Att köra på detaljer i en något mörkare blå nyans på själva tröjan fungerar sisådär, färgmässigt utstickande reklamloggor på shortsen likaså. Då når inte bollklubben högre betyg än två.

***

Johanna Säll/Bildbyrån

Hammarby IF

Kommentar: Visst har Hammarby gått över till en något ljusare grön nyans i hemmastället? Jag är inte helt säker på att det fungerar bättre än tidigare varianter. Helhetsbilden är helt okej, men med någon logga för mycket på en helvit tröja är det inte med jättebred marginal Bajen lyckas ro hem en trea.

Annons

***

Carl Sandin/Bildbyrån.

BK Häcken

Kommentar: Ränderna som ger en något mörkare variant av matchställ passar rätt bra för Häcken. Det ser dock lite märkligt ut när ryggen nästan är helt gul. Reklamen på bröstet sticker också ut lite för mycket för att jag ska kunna ge Häcken mer än godkänt.

***

Suvad Mrkonjic/Bildbyrån.

Kalmar FF

Kommentar: Kalmar kör vidare med samma matchställ som i fjol, och det är inte helt fel då jag tycker att det här är en rätt trivsam variant med de vita ärmarna. Men det är lite för många reklamloggor för att det här ska lyfta mer än till en halvsvag trea.

***

Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Malmö FF

Kommentar: Tröjan är stilren och krag- och ärmdetaljerna med de blåa nyanserna ger det här matchstället en riktigt skön retrokänsla – snyggt! Mitt enda frågetecken är varför kragen inte går hela vägen runt i nacken. Sammantaget är det här ändå det bästa MFF presenterat i matchställsväg på många år, och med knapp marginal seriens snyggaste ställ 2024.

Annons

***

Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Mjällby AIF

Kommentar: Det här är inte så dumt! De svarta ärmarna och kragen gör att det här är det klart bästa jag sett Mjällby prestera i matchställsväg på 2000-talet. Att man inte når högre än en trea kanske säger mer om nivån från tidigare säsonger. För problemet är så klart välbekant för Maif: för många reklamloggor. Även om det blir ett litet plus i kanten för att de går i svart.

***

Magnus Andersson/Bildbyrån

IFK Norrköping

Kommentar: Mycket som är bra, men två detaljer drar ner betyget något: dels att den blåa kragen inte går hela vägen runt, dels reklam som sticker ut på shortsen. Synd, för annars är Peking något rätt bra på spåren här.

***

Tobias Sterner/Bildbyrån

IK Sirius

Kommentar: Sirius kommer allt starkare på matchställsfronten! I år kör man med en bra bredd på ränderna och reklam som går helt i vitt. Att blått och svart passar bra tillsammans skadar ju inte heller. Snyggt!

Annons

***

Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

IFK Värnamo

Kommentar: Fjolårets allsvenska sorgebarn på matchställsfronten har inte gjort mycket för att ändra på situationen till årets säsong. Tröjan är i stort sett likadan vad jag kan se, med några reklamloggor som skiljer. De ser dessvärre inte ut att ha blivit färre. Jag är ledsen, Värnamo, men en sådan här anslagstavla till tröja kan inte ge annat än underkänt.

***

Maxim Thore/Bildbyrån.

Västerås SK

Kommentar: Det här är i grunden inte så dumt. Bra höjd på breddränderna, och färgmässigt blir det en rätt stilren känsla trots relativt många reklamloggor. Ett plus för att man hållit shortsen och strumporna relativt reklamfria, då loggor sticker ut mer på helvitt. Nykomlingen VSK når upp till en stabil trea.

***

Snyggast ställ i ligan: Malmö FF

Fulast ställ i ligan: IFK Värnamo

Kommentera gärna vad ni tycker här nedan. Kom också ihåg att detta är en subjektiv lista är betyget i vissa fall kommer från någon slags abstrakt magkänsla - och att det är helt okej att tycka annorlunda.

Annons
Publicerad 2024-04-12 kl 10:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto