Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Billborn förklarar valet av elva och hyllar debutanterna: "Noll kritik att rikta"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Jeppe Andersen och Darijan Bojanic bänkades mot Varberg.
Efter segern motiverar Stefan Billborn sitt val av startelva.
- Jag tycker att det här var bästa laget för dagen, säger Hammarby-tränaren.

Foto: Bildbyrån

Se Sporten med målet från matchen i spelaren.

Fyra poäng på fyra matcher i allsvenskan och förlust mot IFK Göteborg i svenska cupens kvartsfinal. När nykomlingen Varberg kom på besök till Tele2 Arena under torsdagen behövde Hammarby ta en seger.

Det gjorde man, men det satt långt inne. Nyförvärvet Gustav Ludwigsons mål i första halvlek blev matchens enda, och Varberg tryckte på för en kvittering under sista halvtimmen.

- Vi fick föra spelet i första halvlek men vi spelade långsamt och saknade sista kvaliteten i och kring straffområdet. Vi spelade utan fart. Sen borde vi väl kanske petat in något mål till, men vi skapade inte jättemånga målchanser, säger Bajens tränare Stefan Billborn.

ANNONS

- Vi var okej under första kvarten i andra halvlek, men sen vet jag inte vad det blir. Det är okej att Varberg packar in folk men vi hade inget omställningsspel och inget ordnat spel alls. Man kan väl härröra det till att vi åkt på en smäll för mycket de sista matcherna. Vi ska nog vara jävligt glada över tre poäng.

Billborn valde att bänka de centrala mittfältarna Jeppe Andersen och Darijan Bojanic till den här matchen. Istället spelade nyförvärvet Abdul Khalili och 17-årige Aimar Sher från start.

- Jag tycker att det här var bästa laget för dagen. Dels för att vi måste snurra lite, dels för att jag tycker att den som varit bäst av de som spelat (centralt på mittfältet) är Abbe Khalili, energimässigt. Sen var det dags att starta Aimar Sher. Så det var inte så svårt (beslut) Och när de (Bojanic och Andersen) fick beskedet var det inte heller speciellt dramatiskt.

ANNONS

I mittlåset fick 21-årige Kalle Björklund göra debut från start i allsvenskan, precis som Sher. Det för att Mads Fenger missade matchen på grund av sjukdom och Richard Magyar var avstängd.

- Han var jättebra. Utifrån sina förutsättningar gjorde Kalle och Aimar en jättebra match. Det finns noll kritik att rikta mot de två. Annars var det lite blandad kvalitet på våra spelare.

Även målskytten Ludwigson gjorde sin första start i allsvenskan för Hammarby.

- Ludwigson gör alltid ett supergediget jobb. Jag är jättenöjd med honom. Man kan aldrig ha några invändningar mot Gustav, för han ger alltid sitt bästa.

Hur mycket bryr du dig om poängen kontra prestationen i ett sådant här läge som ni befinner er i?
- Hade vi förlorat i dag så tror jag att det börjat blåsa. Men jag tänker inte riktigt så. Jag försöker odla ett spel. Men det sätter sig i huvudet. Vi har spelat två gånger 70 minuter med en man mindre på planen, och vi släppte in mål i minut 88 och 91 sist. I de två senaste matcherna har vi lett med 1-0, och det har sett ganska bra ut fram till våra röda kort. Då får man vara jäkligt glad med tre poäng här. Det är mycket psykologi också.

ANNONS

Billborn menar att Hammarby haft för många missräkningar den senaste tiden för att undvika att vara omskakat mentalt.

- Jag tror att vi har åkt på en snyting för mycket.

Publicerad 2020-07-02 kl 22:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto