Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Billborn kände till AIK:s elva i vårens derby: "Ett internt problem"

Allsvenskan

Hammarby släppte i maj sin elva mot AIK dagen före match.
Nu berättar Stefan Billborn att han kände till AIK:s elva före avspark. 
- De läckte i princip det till oss, säger tränaren i podcasten "Bergman 90 minuter", publicerad på sajten Fotboll Sthlm.

3:06
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från derbyt i maj mellan Hammarby och AIK i spelaren ovan.

Hammarby överraskade inför vårens derby mot AIK genom att släppa lagets startelva redan dagen före avspark på Tele2 Arena. Det var ett ovanligt drag med tanke på att de allsvenska lagen brukar släppa sina startelvor drygt en timme före matchstart. 

- Det var väl mer att vi känner att vi inte har något att dölja, då det inte är några större överraskningar i laget. Vi känner väl att de flesta hade läst den startelvan och man kan försöka hålla det hemligt och allt det där, men vi känner att vi koncentrerar oss ännu mer på vårt eget spel. Vi känner inte att vi bjuder på något extra, sa Hammarbys assisterande tränare Joachim Björklund till Fotbollskanalen då. 

ANNONS

Efter derbyt, som Hammarby förlorade med 1-0, så fick klubben och tränaren Stefan Billborn motta kritik för det, som en del tyckte vara ett "kaxigt" drag. 

- Folk fick en bild av att vi gjorde det för att vara "brytiga". Till och med vaktmästaren på Årsta påpekade att vi förlorade matchen för att vi släppte startelvan. Nej, så var det inte. Det är en sak om de hade gjort mål på en fast situation eller någonting, men det gjorde de inte. Det var en jävla snubbelstraff som han (domaren) valde att blåsa för, jag tycker fortfarande att den är konstig, säger Billborn i podcasten "Bergman 90 minuter", publicerad på sajten Fotboll Sthlm.

Nu berättar tränaren att han även kände till AIK:s startelva före matchen.

- Vi visste om deras lag, men vi kommer aldrig säga hur vi visste om det för det är ett internt problem för AIK. De läckte i princip det till oss för att det fanns ett internt missnöje och en missämja i gruppen.

ANNONS

Läckan berättade Billborn även om i podcasten "Studio Allsvenskan" i lördags.

Hammarby föll i helgens derby mot Djurgården och är nu fem poäng efter AIK, som besegrade Häcken och toppar allsvenskan. 

Publicerad 2018-09-06 kl 12:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto