POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
5v

Blåvitt blev straffat för Nygren-affären - överklagar nu beslutet

Foto: Bildbyrån.

IFK Göteborg blev straffat för Benjamin Nygren-affären.
Nu rapporterar GP att föreningen överklagar beslutet till Riksidrottsnämnden. 
- Vi anser att vi har gjort rätt, säger klubbdirektören Max Markusson till tidningen. 

IFK Göteborg sålde i juni i år Benjamin Nygren till Genk. Därefter tog Svenska Fotbollbörbundets disciplinnämnd upp övergången efter anmälan av förbundets juridikavdelning, något Fotbollskanalen var först med att rapportera om. Detta med anledning av att förbundets regelverk säger att det inte är tillåtet att betala ut ersättning till en agent i samband med en affär som rör en spelare som är under 18 år. Dessutom blev agenten Denis Celebic anmäld. Enligt Aftonbladet ska föreningen ha avtalat med agenten en betalning värd totalt tre miljoner kronor (inklusive mervärdesskatt) utspritt över tre år.

- Vi har lämnat in en anmälan till disciplinnämnden där vi gör gällande att IFK Göteborg överträtt bestämmelserna i förmedlarreglementet genom att utge ersättning till en förmedlare som biträdde dem i samband med den försäljningen, sa förbundsjuristen Tobias Tibell till Fotbollskanalen.

SvFF meddelade i slutet av september att IFK Göteborg får 350 000 kronor i böter, medan Celebic stängs av i ett år och är förhindrad att nyregistreras som förmedlare fram till den 30 september 2020. I Blåvitts fall var beslutet baserat på två olika anmälningar, delvis för att i samband med Nygrens övergång ha betalat ersättning till Celebic, men även för att "för sent ha redovisat det standardiserade förmedlaravtalet med Denis Celebic till SvFF". Beslutet togs av en disciplinnämnd som inte var enig. 

Nu rapporterar GP att Blåvitt väljer att överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden. 

- Därför att vi inte tycker att deras argument håller. Vi kan hålla med om att vi har gjort en administrativ miss och skickat in avtalet för sent, det är vi beredda att ta ansvar för. Sedan tycker vi inte att regelverket är tillräckligt klart för att ge oss böter, säger klubbdirektören Max Markusson till tidningen. 

Blåvitt menar att föreningen ska klara sig undan straff för betalning till Celebic. Enligt GP har föreningen skrivit, i överklagan, att övergången blev registrerad i TMS (Fifas övergångssystem) den 17 juli, efter att Nygren fyllt 18 år. Med anledning av det menar IFK Göteborg att föreningen inte bör straffas för betalning till en agent i samband med en affär som rör en spelare som är under 18 år. 

- Vi anser att vi har gjort rätt, att vi har följt reglerna. Det är inga konstigheter, säger Markusson till GP. 

Publicerad 2019-10-14 kl 16:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå