Blåvitt föll i Askous debut - Trondsen utvisad igen

UPPSALA. IFK Göteborgs kris växer sig djupare.
I tränare Jens Askous debut föll man med 0-2 borta mot IK Sirius.
- Andra halvleken är långt ifrån där vi vill vara, säger Jens Askou efter matchen.

IK Sirius gjorde en förändring från 2-0-vinsten mot IFK Värnamo, då Edi Sylisufaj ersatte Joakim Persson i startelvan. I IFK Göteborg fick mittbacken Sebastian Hausner förtroendet som högerback då både Emil Salomonsson och Sebastian Ohlsson saknas med skador. Dessutom fanns Eman Markovic med i den blåvita startelvan.

Jens Askou skulle komma att få en mardömsstart i sin debut som tränare för IFK Göteborg. Redan efter fem minuter sköt Daniel Stensson i stolpen, men på det efterföljande inlägget kunde Tashreeq Matthews helt omarkerad nicka in 1-0 till hemmalaget.

Under inledningen var spelet böljande, men efterhand tog gästerna över mer och mer. Under andra delen av den första halvleken var spelet i princip oavbrutet riktat mot Sirius-målet.

Efter 30 spelade minuter var Marcus Berg så när att få en touch på en nick från en lagkamrat, men nådde inte bollen.

Trots spelövertaget kom IFK Göteborg till få klara chanser. Efter bolltapp kunde Sirius kontra snabbt genom André Alsanati, som spelade ut till Edi Sylisufaj. 23-åringen avslutade tätt utanför. Precis innan halvtidsvilan sköt Sylisufaj än en gång precis utanför målramen, men den första halvleken slutade 1-0.

Trots den spelmässiga kontrollen under slutskedet var Gustaf Norlin inte tillfreds med IFK Göteborgs prestation.

- Det är alldeles för dåligt. Vi vinner för få dueller och andrabollar. Gör man inte det i fotboll så är det jävligt svårt att vinna, sa Norlin till Discovery+.

Några byten i paus gjordes inte. Tre minuter in i den andra halvleken fick Aron Bjarnason ett superläge att utöka Sirius ledning från nära håll, men bollen gick någon decimeter utanför stolpen.

Annars uteblev de farliga chanserna under perioder, men i den 68:e minuten friställdes inhoppande Joakim Persson, som kyligt kunde rulla in 2-0 till Sirius.

Med kvarten kvar att spela blev Anders Trondsen dessutom utvisad för Blåvitt. Norrmannen satte dobbarna i benet på Jamie Roche. Sirius-mittfältaren tvingades till byte efter smällen, och gästerna fick alltså avsluta med en man kort.

De blåsvarta hade bud på mer, men matchen slutade 2-0.

Nu väntar tre veckors sommaruppehåll för de allsvenska lagen. Därefter gästar IK Sirius Malmö FF, medan IFK Göteborg ställs borta mot Halmstads BK.

- Vi svarar bra på det första målet, men andra halvleken är långt ifrån där vi vill vara, säger Jens Askou efter matchen.

Sirius: Tånnander - Voelkerling Persson, Nwadike, Mathisen, Widgren - Roche - Bjarnason, Stensson, Alsanati, Matthews - Sylisufaj.

IFK Göteborg: Dahlberg - Hausner, Svensson, Bångsbo, Wendt - Trondsen, Hagen - Norlin, Hagen, Trondsen, Markovic - Berg, Carlstrand.

Publicerad 2023-06-11 kl 16:57