Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Delade meningar i Blåvitt-lägret efter ny förlust: "Absolut inte…"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Så väl MFF som tränare Jens Askou menar att Blåvitt är på rätt väg spelmässigt.
Lagkapten Gustav Svensson håller inte med.
- Absolut inte - fotboll handlar om att vinna matcher, säger Svensson.

3:10
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

IFK Göteborg förlorade tungt hemma mot Malmö FF med 3-0 och har med det endast tagit sju poäng på åtta matcher i årets allsvenska. 

Efter matchen pratade flera blåvita spelare om att lagets insats och resultat var ”samma gamla visa”. IFK Göteborg börjar matchen bra - men tappar kontrollen och förlorar.

- Vi är på rätt väg, men resultaten är inte tillräckligt bra, säger tränare Jens Askou om matchen och Blåvitts allsvenska start.

Askou tycker att IFK Göteborg främst brister i kvaliteten offensivt, på den sista tredjedelen.

- Vi saknar den där kvaliteten, som mot BP, som vi inte har visat tillräckligt ofta ännu. Vi är väldigt nöjda med att Laurs (Skjellerup) är tillbaka, han kommer bli viktig för oss där, säger Askou.

Annons

- Vi vet vad vi gör bra och vad vi behöver jobba med. Det är tydligt vad vi saknar, och det är det svåraste i fotboll. Vi är inte så långt ifrån som resultaten indikerar.

Samtidigt vittanar både Malmös lagkapten Pontus Jansson samt tränare Henrik Rydström om ett allt bättre Blåvitt.

- Hoppas att de inte fattar några kortsiktiga dumma beslut utan fortsätter att bygga vidare på det de har börjat på. Jag tycker att de tar kliv hela tiden. De är klart längre fram än vad de var i höstas på Stadion med samma tränare, säger Jansson.

- Vi fick slita hårt och Blåvitt gjorde det bra. Det är ett mer flexibelt Göteborg man möter nu som gör mer saker än förra året vid den här tiden, säger Rydström.

Blåvitts lagkapten Gustav Svensson delar däremot inte bilden av att IFK Göteborg är på rätt väg spelmässigt.

- Nej, absolut inte. Fotboll handlar om att vinna matcher, säger Svensson.

Annons

Vidare ger veteranen sin syn på Blåvitts insats mot MFF.

- Det känns som att vi har kontroll på det första 25. Vi trycker ner Malmö och har mycket boll där vi vill ha boll, men utan att skapa någonting. Det är så som det har varit i stora delar av säsongen.

- Vi kommer till många bra ytor men sen händer det inte så mycket efter det. Fotboll handlar om att göra mål och vi måste lära oss att komma till bättre lägen.

IFK Göteborg står nu på sju mål på åtta matcher. Med det är man näst sämst i serien.

- Det är inte alls bra. Det är inte bara att vi inte gör mål, jag tycker inte att vi kommer till så många bra chanser heller. Vi kommer inte ens dit. Vi kommer till sista passningen men sen dör det ofta ut, säger Svensson.

Vad saknas?
- Självförtroende, tajming, kvalitet, rätt rörelse, att spela bollen på rätt fot. Det är små detaljer som måste förbättras. 

Annons

I fjol var IFK Göteborg ytterst nära att behöva kvala sig kvar i allsvenskan, men klarade sig med nöd och näppe i sista matchen. Gustav Svensson känner däremot en stor skillnad i laget jämför med för ett år sedan.

- Skillnaden är att vi nu spelar en fotboll som vi i alla fall vill spela. Där gör vi framsteg i att spela oss ur, ha mer bollinnehav och kontrollerar matcher lite mer på eget bevåg. Men det spelar ingen roll om vi inte får in bollen till slut.

- Förra året var det väldigt mycket som saknades och vi fick kämpa oss till de poäng vi fick. Nu har vi en liten annan arsenal i väskan, men vi måste få till sista tredjedelen.

De kommande två matcherna, mot Sirius och Mjällby, blir nu extra viktiga för IFK Göteborg.

- Nu kan vi inte hålla på och säga att det här är en progression och att vi måste ge det tid, nu har vi haft tid på på oss och det gäller att börja vinna matcher, avslutar Svensson.

Annons
Publicerad 2024-05-13 kl 23:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto