Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Nytt Rieks-mål mot Blåvitt: "Alla sa att jag måste spela Søren"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Søren Rieks starka svit mot IFK Göteborg fortsätter.
Något som inte undgick Henrik Rydström.
- Alla sa till mig att jag måste spela Søren mot Göteborg, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.  

3:10
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från IFK Göteborg-Malmö FF i spelaren ovan.

Det har runnit en del vatten under broarna sedan Søren Rieks bytte IFK Göteborg mot Malmö FF inför säsongen 2018. Dansken väcker fortfarande känslor på sin tidigare hemmaplan, där han blev utbuad i gårdagens klassikermöte.  

Blåvitt-supportrarnas reaktioner har han dock inte tröttnat på.  

- Nej, det tror jag inte att man ser under matchen heller. Jag förväntar mig det när vi kommer hit, säger Søren Rieks.  

Mer än något bidrar han på planen mot Blåvitt. 2-0-målet i går var hans fjärde på 14 matcher mot IFK Göteborg, där samtliga mål har kommit på Gamla Ullevi. Chefstränaren Henrik Rydström förklarar valet att inleda matchen med 37-åringen:  

Annons

- Förra året när vi skulle möta Blåvitt borta hade Søren inte spelat så mycket. Men alla sa till mig att jag måste spela Søren mot Göteborg. Vi gjorde det och han var väldigt bral, säger MFF-tränaren.  

- Det var bara att gå på det i dag med. 

- Men han är en väldigt bra spelare i den här typen av match också där det är en viss typ av karaktär. Jag är väldigt nöjd med hans insats förutom målet. Han är bra i stora matcher. 

Mittbacken Pontus Jansson är inne på samma spår.  

- Vi får ju inte elvan förrän ett par timmar innan match. Men känslan i kroppen var hela tiden att Søren kommer spela. Han gjorde det bra, säger han.  

Hur ser du på att han håller den här nivån fortfarande?  
- Det enkla svaret är att det ligger hårt jobb bakom det. Han är otroligt seriös, otroligt professionell och en viktig karaktär i det här laget. Jag tycker att alla de här "gubbarna", med Søren, Johan (Dahlin) och Moisander (Niklas) är föredömen för en sådan som mig som är ett par år yngre än dem. 

Annons

Jansson fortsätter:  

- Att kunna se upp till dem och se hur de lever. Sedan är jag och de andra i min ålder rätt seriösa också. Det är bara att lyfta på hatten, kan jag vara lika bra när jag är så gammal så är jag lycklig. 

Rieks svarar på Janssons och Rydströms införtankar: 

- Jag hade bra känsla. Jag vet att "Henke" litar på mig och att jag har hans förtroende. Jag hoppades så klart på att starta matchen, samtidigt är det extra skönt att göra mål och hjälpa laget. Och ja, jag trivs jättebra i de här matcherna, säger han.

Fjärde målet här också. 
- Ja. 

Hur förklarar du det?  
- Ha. Vad ska jag säga - jag tycker ofta att vi är bättre här mot Blåvitt än på hemmaplan. Jag vet inte varför. Men som sagt, jag trivs i de här matcherna och känner också matchens betydelse för supportrarna, och allt runt omkring. Det är skönt att vara en del av det. 

Annons

Malmö FF vann matchen med 3-0. 

Publicerad 2024-05-14 kl 08:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto