Blåvitt vann säkert i allsvenska genrepet - Fredrikstad nollat

GÖTEBORG. Sista matchen inför den allsvenska premiären.
Då kunde Blåvitt vinna tryggt och säkert hemma mot norska Fredrikstad FK.
Mötet slutade 3-0.

IFK Göteborg träningsmatchade under lördagen mot Fredrikstad FK, som huserar i norska andraligan. Blåvitt kom till spel med en förhållandevis ordinarie startelva, men där bland andra Oscar Vilhelmsson och Warner Hahn saknades på grund av sina respektive landslagsuppdrag.

Blåvitt inledde matchen bäst, men även det norska bortalaget var nära att hitta nätet under matchinledningen. Bland annat via svenske Noa Williams, som nickade bollen bara någon decimeter utanför stolpen efter kvarten spelad.

Efter 18 minuter kom Gustaf Norlin och Marcus Berg i ett fritt omställningsläge mot Fredrikstad-målvakten Håvar Jenssen. Norlin förlängde vidare till Berg, som enkelt kunde trycka dit 1-0-målet.

Blåvitt fortsatte att trycka på gaspedalen, och med några minuter kvar till paus nickade mittbacken Calle Johansson i stolpen. Strax därefter kunde man ändå öka på till 2-0. Tobias Sana sprang förbi Fredrikstads alla försvarare, väntade ut Jenssen och rullade in bollen i nät.

I halvtid gjorde Blåvitts tränare Mikael Stahre en rad förändringar. Calle Johansson, Oscar Wendt och Simon Thern fick lämna planen, till förmån för Bernardo Vilar, Emil Salomonsson och Amir Al-Ammari.

Fredrikstad fortsatte att gå bort sig i defensiven även i den andra halvleken, och efter timmen spelad fintade Hosam Aiesh bort en back på sin högerkant - och drämde dit 3-0, lågt i bortre hörnet.

Blåvitt tryckte på för ett fjärde mål, men 3-0-resultatet stod sig matchen ut och ett stabilt genomfört genrep var ett faktum.

Nästa helg drar allsvenskan 2022 i gång. För IFK Göteborgs del väntar hemmamöte med nykomlingen IFK Värnamo. Matchen spelas på söndag med start klockan 15.00.

Publicerad 2022-03-26 kl 14:53