Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitts matchhjälte hyllar publiken: "Som natt och dag räcker inte ens"

Allsvenskan

GÖTEBORG. IFK Göteborg har spelat hela säsongen på Nya Ullevi, för att maximera publikkapaciteten.
Inför dagens match var man tillbaka på Gamla Ullevi - något som stärkte laget.  
- Det är nog fler personer än bara vi spelare på planen, som går hem i dag och är nöjda, säger tvåmålsskytten Oscar Wendt till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Trots en mörk säsong för IFK Göteborgs del, svek inte supportrarna den här gången heller. Med tifo och sång bar hemmapubliken fram sitt lag till seger.

- Det var första gången jag spelade här. Det var kul och känslosamt på alla sätt, säger Oscar Wendt om inramningen och fortsätter:

- Jag tror inte att det finns någon som inte förstår, känner eller hör skillnaden mellan att spela på stora Ullevi, kontra här. "Som natt och dag" räcker inte ens. Det är givetvis något helt annat att spela här. Det är nästintill fullsatt, bra kuliss och bra tryck. Det är nog fler personer än vi spelare på planen, som går hem och är nöjda.

ANNONS

Wendt blev kvällens stora huvudperson när allt summerades. I den 43:e matchminuten klev han fram och dundrade in ett frisparksmål rakt upp i krysset, vilket innebar 1-0 för Blåvitt.

- Vi pratade väl mest om vilket hörn vi skulle skjuta i. Sedan så sa jag att jag ville skjuta - då sköt jag.

- Hosam (Aiesh) sa bara "skjut". Det var bra. Vi hade tre gubbar som förlängde muren och tog bort lite extra sikt. De duckade fint, jag tror jag förstörde någon mittbena på någon. Då satt den fint.

IFK Göteborg dominerade den första halvleken, och hade bland annat 53-2 i antal anfall, och 8-1 i målchanser. 1-0-ledningen var därför extra skön att få med sig in i paus, menar Wendt.

- Det var skönt och viktigt för oss alla, efter den halvleken vi gjorde. Första kändes bra både anfallsmässigt och i försvaret. Vi var aggressiva, jagade, tacklade. Vi var där och fick med oss publiken. Det var skönt att vi fick skörda frukt för vårt hårda arbete, säger han.

ANNONS

Hur många liknande mål har du gjort tidigare i karriären?
- Några har jag hängt, men jag vet inte på rak arm. Det är ju inga världsnummer, men ett par har jag hängt i mina dagar.

Wendt nöjde sig inte med ett mål, utan ökade på till 2-0 och punkterade matchen på tilläggstid. Mål, som stärkte självförtroendet.

- Ja, jag ska inte sticka under stol med att det är skönt att göra mål. När man ser att bollen går in, då bubblar det till i kroppen. Jätteskönt, säger 35-åringen.

Härnäst väntar ett viktigt hemmamöte mot Degerfors för Örebros del, medan IFK Göteborg åker ner till Listerlandet för att möta Mjällby. 

Publicerad 2021-10-17 kl 21:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto