Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blåvitts nyförvärv har siktet inställt: "Vi vill vinna titeln"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Erik Sorga, 22, är IFK Göteborgs senaste offensiva förstärkning. 
Trots det är anfallaren redan väl bekant med klubben - och dess supporterkultur. 
- Helt fantastiska supportrar. Jag har sett höjdpunkter från förra säsongen, hur de skriker på arenan, säger Sorga till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

Erik Sorga.

Efter nyår har IFK Göteborg lyckats förstärka truppen ordentligt inför nästkommande säsong. Amir Al-Ammari, 24, har hämtats in från Halmstads BK, och Emil Salomonsson, 32, är klar för en återkomst i klubben efter tre säsonger utomlands.

Senaste anfallsvärvningen är dock Erik Sorga. Estländaren har anslutit från MLS-klubben DC United, och har hunnit göra sina första träningspass med IFK Göteborg.

- Den första tiden har varit bra. Det är en fantastisk klubb och det har varit en bra träningsvecka. Jag har missat några träningar på grund av den medicinska undersökningen, men nu är det bara att köra på. Jag kommer från naturgräs hit till konstgräs (Valhalla IP), så det är lite skillnad. Men det är bara att vänja sig, det blir bra, säger Sorga till Fotbollskanalen.

Annons

Erik Sorga lämnade sitt hemland inför säsongen 2020 för ett proffsliv i USA. Efter knapert med speltid i MLS under fjolåret, lånades Sorga under hösten ut till nederländska Venlo. 22-åringen berättar om två lärorika år.

- Det är en lång fråga. Coronan tog fart i Amerika precis när jag kom dit. Jag hade även en hel del problem med en skada och var borta några månader, men totalt sett var tiden där ändå bra. Jag spelade många matcher.

- I Nederländerna var jag bara ett halvår, men jag startade tiden där väldigt bra. Under mina sex första matcher från start gjorde jag tre mål. Samtidigt gjorde jag det väldigt bra i landslaget. Jag gjorde mål för landslaget varje månad. Det var en bra säsong, men samtidigt var det inte den bästa, jag missade också mycket fotboll.

Under sin period i Venlo spelade Erik Sorga med ett välbekant svenskt namn i mittbacken Kristopher Da Graca, som tillhörde IFK Göteborg mellan 2017 och 2020. En bidragande faktor i beslutet att komma till Göteborg, berättar Sorga.

Annons

- Det är en bra kille, en rolig kille. Vi pratade om Göteborg eftersom att han har spelat här. Vi pratade mycket. Hur laget är, hur supportrarna är och hur allt fungerar i klubben. 

Vad är du för typ av spelare?
- Jag är en avslutare, gillar att göra mål och ta poäng åt laget. Jag gillar att ge mitt allt till laget för att göra supportrarna glada. Göra mål, vinna och allting.

Vad vet du om klubben?
- Jag vet att det är en stor klubb med fantastiska supportrar, som jag sa. Helt fantastiska supportrar. Jag har sett höjdpunkter från förra säsongen, hur de skriker på arenan.

- Jag vet också att klubben vann två stora titlar i Uefa-cupen (1982 och 1987).

På anfallspositionen har både Kolbeinn Sigthorsson och Robin Söder lämnat Blåvitt sedan i fjol. Kvar i klubben är Marcus Berg, 35, och Oscar Vilhelmsson, 18, som ofta bildade anfallspar under 2021. Trots konkurrenssituationen berättar Erik Sorga att han blivit väl mottagen av sina nya lagkamrater - inte minst av just Marcus Berg.

Annons

- Han är en väldigt bra kille med mycket erfarenhet. Han hjälper mig mycket här. Vi har pratat mycket under den senaste veckan, framför allt om spelet med boll.

Vad är din målsättning med säsongen?
- Vi vill så klart vinna titeln och allt som går att vinna. För mig personligen så vill jag bli en skyttekung.

Publicerad 2022-01-18 kl 10:40

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto