POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

BP:s ordförande bryter tystnaden - dementerar vetskap om Pimentas metoder: "Inte fallet"

Foto: Bildbyrån.

BP:s ordförande Fredrik Bergholm nobbade media under värsta turbulensen i föreningen.
Nu uttalar han sig om krisen i BP - och dementerar samtidigt att han hade vetskap om Pimentas arbetsmetoder före avslöjandet. 
- Så är inte fallet, säger han till Aftonbladet

Det var för snart två veckor sedan som Aftonbladet avslöjade, genom anonyma vittnesmål från spelare i laget, hur huvudtränaren Luis Pimenta använde arbetsmetoder präglade av grovt, sexistiskt språk, mobbning och pennalism. BP startade en utredning och sedermera fick Pimenta och assistenten Goncalo Pereira sparken, medan sportchefen Daniel Majstorovic sade upp sig från sitt uppdrag som sportchef i föreningen och Roberth Björknesjö utsågs till ny huvudtränare i klubben. 

Under turbulensen och utredningens gång, så valde BP:s ordförande Fredrik Bergholm att neka intervjuer med media, men väljer nu att uttala sig om ämnet. 

- Ja… kanske inte jättemånga (som sökte honom), men det är klart att det kom en hel del samtal fortlöpande under veckan. Där hade vi en enorm kraftsamling i att genomföra utredningen, med ett stort antal personer involverade. Jag var en av dem, så jag har tillsammans med övriga lagt ner dygnet runt förra veckan. Vi ville komma fram så snabbt som möjligt i de olika delmomenten som sedan utvecklades, så att man tydligt har saker att kommunicera när bilden är klar, istället för att bli spekulativ, säger han till Aftonbladet

Tidigare uppgav Aftonbladet att Majstorovic, men även ordförande Fredrik Bergholm hade vetskap om förhållandena redan i juni i år, men att det lämnades utan åtgärd. 

Nu dementerar Bergholm det. 

- Det kan jag bestämt dementera. Så är inte fallet. Första gången jag över huvud taget fick nys om den här typen av information var i samband med Sportbladets artikel den där fredagen. Då uttalar jag mig både för mig själv, som ordförande i styrelsen, och för klubbdirektören, säger han till Aftonbladet. 

Bergholm hoppas även att han har fortsatt förtroende i sin roll som ordförande framöver. 

- Det både hoppas och tror jag. Jag har framför allt inte hört något annat. Det får man väl lyssna in i så fall, men än så länge har jag väl egentligen bara fått positiv feedback kring den höga aktivitetsnivån som vi genomfört sedan Sportbladet publicerade sin artikel. Då har vi jobbat på ett oerhört strukturerat och snabbt och intensivt sätt, och också kraftfullt i termer av de resurser som är nerlagda. Det är ett stort antal personer som i princip arbetat dygnet runt under den senaste veckan för att ta oss igenom den, säger han. 

Vidare ville han inte bekräfta Fotbollskanalens uppgifter om att han är heltidsarvoderad med 80 000 kronor i månaden, vilket är ovanligt i en roll som ordförande i en fotbollsklubb. 

- Vi har som princip att inte kommentera ekonomiska villkor för individer, och det gäller oavsett om man är anställd, kontrakterad eller om man sitter i en uppdragssituation. Men det jag kan bekräfta är dels att rollen som ordförande är ett helt ideellt uppdrag och som sker demokratiskt med sedvanliga beslut på årsmötet. Det jag också kan bekräfta är att jag har ett uppdrag vid sidan om ordföranderollen, för att framför allt jobba med olika projekt, huvudsakligen utvecklingsprojekt, att i linje med BP 2.0 lyfta klubben till nästa nivå. Då är vi inne på intäktsfrågor, anläggningsfrågor och andra relaterade frågor. Det är en process som vi informerat om internt, både förra hösten när vi hade ett medlemsmöte och under det ordinarie årsmötet.  I valet av ordförande så blev jag vald enhälligt. 

Publicerad 2018-09-11 kl 16:03

C More Classics – Allsvenskan

Streama flera av de klassiska allsvenska guldmatcherna på C More!

ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto