Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Trots de svarta rubrikerna - BP:s ordförande svarar inte på frågor

Allsvenskan

Luis Pimenta fick sparken och Daniel Majstorovic har lämnat.
Samtidigt duckar ordföranden Fredrik Bergholm alla frågor om turbulensen.
Detta trots att spelare, enligt Aftonbladet, larmade redan i juni.

Foto: Bildbyrån.

Under torsdagen valde sportchefen i Brommapojkarna, Daniel Majstorovic, att lämna sitt uppdrag. Beslutet kommer efter Aftonbladets avslöjande där flera spelare vittnat om sexism, rasism och pennalism från tränaren Luis Pimenta. Majstorovic ska ha fått varningssignaler tidigare under året, vilket bland annat den tidigare BP-spelaren Bajram Ajeti berättat för Fotbollskanalen.

Enligt Aftonbladet fick Majstorovic, men även ordföranden Fredrik Bergholm vetskap om förhållandena redan i juni år, men det ska ha lämnats utan åtgärd.

Sedan i onsdags eftermiddag har Fotbollskanalen sökt Fredrik Bergholm för en kommentar, utan återkoppling. Bergholm har inte svarat trots upprepade samtal och sms.

ANNONS

- Jag förstår att ni vill prata med honom, men jag hänvisar till Henrik Nilsson som är talesperson i den här frågan för stunden, säger klubbens kommunikationsansvarige, Peter Appelquist till Fotbollskanalen.

Henrik Nilssson:

- Vi har bestämt i och med den här processen som inleddes med publiceringen i fredags att i första läget påbörja en utreding noch i samråd mellan mig, styrelse och Daniel utsåg vi Daniel till talesperson. Sedan i går är jag talesperson då vi valde att lyfta det en nivå och där är vi nu. Jag svarar på frågor för föreningen för närvarande. Det kan komma att ändras naturligtvis men det är jag som står som talesperson, säger han till Fotbollskanalen.

Kan du förstå att det framstår som lite märkligt?
- Jag har inga kommentarer till det. Jag har fått uppdraget att vra talesperson av styrelsen och det är det som jag fullgör.

ANNONS
Publicerad 2018-09-06 kl 19:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto